Tai sakoma "Twitter-konferencijoje DLD" (Digital - Life - Design), kurioje P.Durovas ir davė šį pažadą.

"Pavelas Durovas nuo scenos žadėjo "Wikipedia" 1 mln. dolerių", - pranešė "Twitter-Konferencija" (twitter.com/#!/dldconference/status/161749091422961664), vykstanti Miunchene.

"Septynis iš 10 kartų, kai aš ieškau ko nors internete, aš atsiduriu "Wikipedia" tinklalapyje. 70 proc. mano paklausimų, pateiktų "Google", atveda mane į "Wikipedia" puslapius", - sakė P.Durovas savo kalboje, kuri įkelta į "Wikipedia" tinklalapį.

"Tai - geriausiais mėginimas akumuliuoti žmonijos žinias. Mes nepakankamai gerai vertiname jos reikšmę, priimdami tai kaip duotybę... Ji daug daro mūsų labui, ir aš manau, bus gera idėja ką nors nuveikti "Wikipedia" labui. Manau, galiu pradėti, pasakydamas, kad aš asmeniškai pasiryžęs paaukoti 1 mln. dolerių", - sakė jis.

Praėjusią savaitę "Wikipedia", kuri yra nekomercinis projektas, 24 val. buvo užblokavusi savo svetainę anglų kalba, protestuodama prieš JAV pasiūlytus įstatymų projektus, kurių tikslas - pasipriešinti piratavimui internete (Stop Online Piracy Act, SOPA) ir ginti intelektualinę nuosavybę (Protect Intellectual Property Act, PIPA).

Įstatymų projektus, kuriems pritarė Holivudas ir kurie rengiami siekiant neleisti neteisėtai naudoti nelegalią medžiagą internete, daug kas vertina kaip mėginimą įvesti cenzūrą pasauliniame tinkle.

Pasaulinės interneto paieškos lyderė "Google" prisijungė prie "Wiki" akcijos ir įspėjo, kad apribojimai gali pakenkti investicijoms.

Drauge su kitomis interneto bendrovėmis, tokiomis kaip "Yahoo", "Facebook", "Twitter" ir "eBay", "Google" kreipėsi per laikraščius, ragindama Amerikos įstatymų leidėjus peržiūrėti savo požiūrį į įstatymų projektus.

P.Durovas, kurio bendrovė pernai svarstė Niujorke galimo IPO planus, 2011 metų pabaigoje pasiskundė dėl didelio Rusijos specialiųjų tarnybų dėmesio savo antrinei bendrovei po masinių opozicijos akcijų, organizuotų taip pat ir per socialinio tinklo puslapius.