Brangiausių „iPhone 12 Pro Max” modelių poreikis vis dar išlieka didelis. Vieno filmavimo metu prieš Kalėdas, norintis įsigyti naujausią „Apple“ telefoną užsiminė, kad laukia „iPhone 12 Pro” jau du mėnesius, o peržiūrėjus pasiūlymus vis dar reikia registruotis įsigijimui arba tiesiog užrašas – „išparduota“. Paklausa išlieka, tačiau pasiūla Lietuvai išlieka minimali.

iPhone 12 Pro Max

Pasiilgusiems kompaktiško ir galingo išmanaus telefono – „iPhone 12 Mini” puikus pasirinkimas. Jis nėra toks populiarus kaip brangesni „iPhone 12” serijos modeliai, bet visada bus žmonių, kuriems per dideli telefonai erzina. Džiugu, kad „Apple“ nusprendė užpildyti šią nišą, todėl belieka sulaukti ir panašių „Android“ modelių 2021 metais.

iPhone 12 mini

Savo apžvalgose daugiau dėmesio skiriu išmaniųjų telefonų kameroms, todėl ir čia ne išimtis. Nuotraukos darytos šiais modeliais bei video apžvalga filmuota tik „iPhone 12 Mini” ir „iPhone 12 Pro Max” telefonais.

iPhone 12 Pro Max ir iPhone 12 mini

Parametrai

Asmeniškai mane, „iPhone 12 Mini” iškart sužavėjo. Jis išties patogus ir po itin didelių telefonų naudojimosi, šis tikra atgaiva. Mažiausias serijos modelis turi 5,4 colių įstrižainės ekraną, o sveria vos 135 g. Gerai tai, kad techniniais parametrais šis mažylis prilygsta „iPhone 12“. Jame rasite galingą „A14 Bionic“ procesorių, detalų „OLED“ ekraną su „Retina XDR“ technologija bei dviejų kamerų sistemą. Tiesa, man labiau patinka matinė „Pro“ modelių nugarėle nei stiklinė „iPhone 12” ar „iPhone 12 Mini”, kuri kiek greičiau susibraižo, o įbrėžimai matosi jau po mėnesio naudojimosi.

iPhone 12 Pro Max ir iPhone 12 Mini

„iPhone 12 Pro Max“ flagmanas yra didžiausias iki šiol pristatytas „iPhone“ modelis su 6,7 colių ekranu. Kaip ir kiti „iPhone 12” serijos modeliai, šis turi „Ceramic Shield“ stiklą, kuris keturis kartus atsparesnis smūgiams nei ankstesniuose modeliuose. Gerai ir tai, kad visi apsaugoti nuo dulkių ir vandens („IP68“). Ekranas išties puikus, tačiau dydis ne visiems gali patikti. Viena ranka valdyti tikrai nepatogu, tačiau baterijos tarnavimo laikas išties puikus.

iPhone 12 mini

Dažnai pasitaiko, kad kai kuriuos sprendimus gamintojai kopijuoja. Vienas iš tokių – pakrovėjo atsisakymas pakuotėje. Jei praėjusiais metais buvo kas iš to juokėsi, tai dabar jau ir „Xiaomi“ nusprendė atsisakyti pakrovėjo su „Xiaomi Mi 11” modeliu dėžutėje.

Neseniai paskelbtoje ataskaitoje „Counterpoint Research” rinkos tyrimų specialistai apskaičiavo įvairių „iPhone 12” komponentų kainą ir priėjo prie išvados, kad pakuotė ir jos turinys šįkart yra pigesnis maždaug 4,2 JAV dolerio, lyginant su pilną komplektaciją turėjusiu „iPhone 11”.

4,2 JAV dolerio neskamba kaip labai didelė suma, todėl iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti. Analitikai skaičiuoja, kad vien iki 2020 metų pabaigos pasaulyje buvo parduota net 63 milijonai „iPhone 12” vienetų, kas reiškia, kad bendrovė atsisakiusi įkroviklio ir ausinių uždirbo beveik 265 milijonus JAV dolerių. Maža to, labai tikėtina, kad nemaža dalis naujųjų telefonų pirkėjų nusprendė įkroviklį įsigyti iš pačios „Apple”, todėl galutinė suma gali būti dar didesnė.

iPhone 12 Pro Max ir iPhone 12 mini

Kamera gera, bet ne geriausia

Šiai dienai geriausiai „DxOmark“ specialistų įvertintas yra „iPhone 12 Pro Max” modelis (penktoje vietoje su 130 balų ivertinimu, kuris greitai gali pasikeisti). Kaip visada, jūsų nuomonė su jais gali nesutapti. Svarbu, kad jums asmeniškai patiktų rezultatas, kuriuo pavyksta išgauti iš jūsų naudojamo telefono. Aš „iPhone“ modelius išskirčiau kaip geriausiai filmuojančiais telefonais. Nuotraukų kokybė gera, bet manęs nestebina. „Android“ flagmanai čia kur kas įdomesni ne tik savo kameros programėlėmis, bet ir turi geresnes teleobjektyvo kameras. „iPhone“ kamera paprasta naudotis, tačiau ji kiek pabodusi, o už prašomą kainą norisi kažko daugiau.

Jei dydžiu „iPhone 12 Mini” sužavėjo, tai man atrodo, kad teleobjektyvo kamera jį padarytų kur kas patrauklesnį. Kai išmanusis kainuoja beveik 1000 eurų, tai norisi ir funkcionalesnės kameros.

Nuotraukų kokybė gera, tačiau ji mažai kuo skiriasi nuo praėjusių metų „iPhone 11” serijos modelių. Atsirado galimybė fotografuoti naktiniu režimu su itin plataus kampo kamera, bet rezultatas manęs nepradžiugino.
Kur kas įdomesnis atrodo „iPhone 12 Pro Max”, kuris bando suvilioti naujomis technologijomis. „LIDAR“ vaizdo jutiklis skirtas naktiniams portretams ir geba tamsoje tiksliau nustatyti atstumus iki objektų bei automatiškai juos sufokusuoti. „Deep Fusion“ funkcija ryškioms ir detalioms nuotraukoms. „Smart HDR 3” technologija subalansuoja nuotraukoje esančius elementus (šešėlius, tekstūras ir formas), o „Dolby Vision“ leidžia filmuoti kokybiškus 4K raiškos HDR vaizdo įrašus. „iPhone 12 Pro Max” turi didžiausią kameros jutiklį iš visų iki šiol išleistų „iPhone“ telefonų. Jis net 47 proc. didesnis nei ankstesniame „iPhone 11 Pro Max“ modelyje ir užtikrina net 87 proc. aukštesnę vaizdo kokybę fotografuojant prieblandoje. Gaila, bet naktinė fotografija daryta „Huawei P40 Pro“, „Samsung Galaxy S20 Ultra“ ar net „Asus Zenfone 7 Pro“ man atrodo geriau.

Visai kita situacija su video. Visa naujausių „iPhone 12” serija filmuoja išties puikiai. Stabilumas filmuojant net maksimalia 4K raiška 60 kadrų per sekundę atrodo geriausiai iš visų išmaniųjų telefonų. Gerai ir tai, kad su atnaujinimu atsirado galimybė fotografuoti RAW formatu bei filmuoti PAL sistemoje 25 kadrais per sekundę. Todėl jei planuojate kurti video turinį televizijoms, šis formatas labiau pritaikomas, nes Europoje dominuoja PAL video formatas.

iPhone 12 Pro Max

Apibendrinimas

Jei jums nereikia teleobjektyvo kameros ir norite turėti mažą, kompaktišką ir galingą išmanųjį, tai „iPhone 12 Mini” labai patrauklus pasirinkimas. Vidinė atmintis 64GB, 128GB ar 256GB pagal poreikius. Baterijos tarnavimo laikas nėra idealus, bet protingai naudojantis dieną tikrai atlaikys. Papildomai dėklas, ekrano apsauga nuo įbrėžimų ir pakrovėjas, būtų rekomenduojami pirkiniai prie šio telefono.

iPhone 12 Pro Max

Jei pinigai jums ne problema, „iPhone 12 Pro Max” geriausias pasirinkimas norintiems naujo „Apple“ telefono. Kiek didokas, tačiau geresnė kamera, o svarbiausiai puikiai tarnaujanti baterija yra šio modelio privalumai. Gerai tai, kad minimali vidinė atmintis 128GB, maksimali net 512GB, todėl vietos tikrai užteks. Didžiausias trūkumas visų „iPhone 12” serijos modelių – nėra pirštų atpažinimo jutiklio, o dėvint kaukes, labai nepatogu pastoviai suvedinėti PIN kodą ar slaptažodį.

Dėkoju telekomunikacijų bendrovei „Telia“ už suteiktą galimybę išbandyti šiuos „iPhone“ modelius.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)