Milžiniškoje nuotraukoje, kuri buvo „suklijuota“ iš daugiau nei 500 atskirų vaizdų, save atpažinti gali ne tik žaidėjai, bet ir beveik visi rungtynių žiūrovai – kiek nepasisekė tik tiems, kurie sėdėjo tiesiai priešais fotografą, nes matosi tik jų pakaušis. Tereikia prisiminti kurioje vietoje rungtynių metu sėdėjote ir didinti vaizdą tol, kol ekrane išvysite didelės raiškos savo veidą.

Operatyvumo vardan fotografijos specialistai leido sau kai kuriose vietose palikti tam tikrų klaidelių - „nenušlifuotų“ jungimo vietų, skirtingose vietose matomų tų pačių žmonių, o „Žalgirio“ trenerio kūnas ir kojos susidvejino bei atsiskyrė. „Tą nuotrauką darėme 28 valandas, nes norėjome ją kuo greičiau pasileisti. Ši nuotrauka sveria 35 gigabaitus, todėl visą ją peržiūrėti būtų galima tik su itin galingu ir brangiu kompiuteriu. Galutinėje nuotraukoje jungimo vietų yra tiek daug, kad visas juos sužiūrėti iki idealumo būtų įmanoma, bet tik ne per 28 valandas“, - sakė fotodiena.lt fotografas Robertas Dačkus

Idėja sukurti tokį nuotraukų junginį R. Dačkui kilo Londono olimpinėse žaidynėse – ten panašių darbų netruko, jie fotografui labai patiko, todėl buvo nuspręsta padaryti kažką panašaus ir Lietuvoje.

R. Dačkus DELFI sakė, kad vaizdai buvo fiksuojami visas rungtynes nuo pat jų pradžios iki pabaigos, valandą ir 50 minučių. Ir net rungtynių pratęsimas fotografą labai nudžiugino, nes suteikė galimybę nepalikti nė vieno kampelio nepaliesto.

„Lietuvoje dar nemačiau, kad būtų tokio dydžio nuotraukų iš sporto renginių, nes tokias nuotraukas padaryti labai sudėtinga – čia yra žmonės, jie yra judantys, o jungimo taškų labai daug. Galima rasti, kad Lietuvoje kas nors daro pastatų ar panoraminių vaizdų gamtoje jungtines nuotraukas, bet tokiose nuotraukose judesio labai mažai. O šiuo atveju žmonių reakcijos labai priklauso nuo to, kas vyksta aikštelėje – atsisėda, atsistoja, išeina, ateina. Buvo daug niuansų, kuriuos reikėjo išsinagrinėti, kad patys suvoktume kaip padaryti, kad būtų gražu“.

Nuotrauka įdomi ne tik tuo, kad tai yra pirmas tokio dydžio ir detalumo vaizdas Lietuvoje – ji taip pat yra interaktyvi, taigi, jei nuotraukoje atrasite savo veidą, galite nesunkiai pasižymėti, kad ten esate Jūs, o greta – Jūsų draugai. Pažymėtieji veidai yra jungiami su atitinkamomis „Facebook“ paskyromis. Antradienio rytą tokia galimybe jau buvo pasinaudoję keli šimtai rungtynių žiūrovų.

Fotografuojama buvo su „Nikon D800“ fotoaparatu ir 300 mm židinio nuotolio objektyvu, bet kai kuriose vietose reikėjo naudotis kitokiu, trumpesnio židinio nuotolio objektyvu.

Didinamos nuotraukos ieškokite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)