Ketvirtadienį šios bendrovės atstovai paskelbė, jog paspartins buksuojančios asmeninių kompiuterių gamybos padalinio restruktūrizavimą ir sutelks visą dėmesį į verslo klientus.

Įmonė pasitrauks iš tam tikrų vartotojams skirtų prekių rinkų, tačiau kol kas nekonkretizuojama, apie kokias rinkas kalbama. Įmonė skelbia, jog iš 32 pardavimų skyrių visame pasaulyje iki 2014 finansinių metų (pasibaigsiančių kovo 31 dieną) liks tik 13.

Kol kas neskelbiama ir kokių kompiuterių modelių bus atsisakyta. Įmonė gamina nešiojamuosius „Portege“, „Kira“ ir „Satellite“ serijų kompiuterius, taip pat – pirmą pasaulyje kompiuterį su 4K raiškos ekranu. Japonijoje „Toshiba“ pirkėjams siūlo ir populiarią „Dynabook“ seriją, rašo pcworld.com.

„Pagrindinė permainų priežastis – užtikrinti pastovų pelningumą“, - rašė įmonės atstovė spaudai.

„Toshiba“ neplanuoja visiškai trauktis iš asmeninių kompiuterių verslo, nes esama atvejų, kuomet technologijos, sukurtos kompiuteriams, perkeliamos į kitas verslo sritis“, - rašė atstovė spaudai.

Be to, kompiuterių verslas didina „Toshiba“ prekės ženklo žinomumą, todėl įmonė pasiliks pelningą verslo kompiuterių padalinį ir netgi išplės jo asortimentą.

Vienas iš reorganizacijos tikslų – išauginti verslo kompiuterių pardavimus tiek, kad 2016 finansiniais metais jie sudarytų daugiau nei 50 proc. visų įmonės pardavimų. O taip pat savo įdirbį „Toshiba“ ketina realizuoti kuriant „Daiktų interneto“ produktus bei paslaugas debesų kompiutetrijos, sveikatos apsaugos ir netgi namų apyvokos srityse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)