Veiklos sąnaudos buvo 6,1 proc. mažesnės, tai lėmė didesnį pelningumą ir didelę EBITDA maržą – ji siekia net 42 procentus, o 2013 metų devynių mėnesių įmonių grupės grynasis pelnas sudarė 118,2 mln. litų. Bendrovės pajamos per tris šių metų ketvirčius sudarė 541,8 mln. litų.

2012 metais „Teo“ devynių mėnesių EBITDA marža buvo 41,4 proc., grynasis pelnas – 123,6 mln. litų. Bendrovės 2012 m. trijų ketvirčių pajamos sudarė 570,5 milijono litų.

Per metus pajamų iš IT paslaugų padaugėjo 9,1 proc., pajamų iš interneto paslaugų – 4,1 procento. „Teo“ interneto paslaugų vartotojų, įskaičiavus ir belaidžio interneto „Teo Wi-Fi“ paslaugų vartotojus, rugsėjo pabaigoje buvo 418 tūkstančių.

Televizijos paslaugos „Interaktyvioji GALA“ klientų skaičius viršijo 100 tūkstančių. Per pastaruosius 12 mėnesių bendrovės interaktyviosios televizijos paslaugų vartotojų skaičius augo 15,2 procento. Bendras televizijos paslaugų klientų skaičius rugsėjo pabaigoje sudarė 171 tūkstantį. Pajamos iš visų televizijos paslaugų augo 10 procentų.

Bendrovė per devynis šių metų mėnesius investicijoms iš viso skyrė 82 mln. litų. Daugiausiai investuota į naujosios kartos šviesolaidinės prieigos ir pagrindinį tinklą – 68 mln. litų. Rugsėjo pabaigoje bendrovės šviesolaidinio interneto paslaugomis galėjo naudotis 790 tūkst., arba 66 proc. šalies šeimų.

Bendrovės pajamų dalis iš interneto, IT ir televizijos paslaugų per devynis šių metų mėnesius toliau didėjo. Pajamos iš interneto paslaugų sudarė 24,6 proc., iš IT paslaugų – 9,4 proc., iš televizijos paslaugų – 8,4 proc. bendrų įmonės pajamų. Pajamų iš balso telefonijos dalis sudarė 42,9 proc., iš duomenų perdavimo ir su tinklu susijusių paslaugų – 11,5 procento, o iš kitų paslaugų – 3,1 procento.

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenimis, „Teo“ rinkos dalis, suskaičiavus pajamas, iš interneto prieigos paslaugų 2013 metų antrąjį ketvirtį buvo 42,6 proc., o iš skaitmeninės televizijos paslaugų – 43 procentai. Rinkos dalis iš fiksuotojo telefono ryšio paslaugų sudarė 94,2 procento.

Daugiau informacijos apie „Teo“ įmonių grupės 2013 metų trečiojo ketvirčio rezultatus galima rasti bendrovės tinklalapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)