2012 metų šešių mėnesių bendrovės EBITDA marža siekė 40,5 procento, o grynasis pelnas – 78,3 mln. litų. Praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu šešių mėnesių EBITDA marža buvo 40,8 proc., o grynasis pelnas siekė 76,6 mln. litų. Tai reiškia, kad pelnas ūgtelėjo 2,17 procento.

„Šalies ekonomikai vis dar ieškant aiškios augimo krypties, o telekomunikacijų rinkai traukiantis, „Teo“ pavyko užtikrinti pajamų augimą, daugiausiai iš IT, skaitmeninės televizijos ir interneto paslaugų“, – veiklos rezultatus komentavo „Teo“ generalinis direktorius Arūnas Šikšta.

Jo teigimu, naujosios kartos šviesolaidinio tinklo plėtra leido toliau didinti juo besinaudojančių klientų skaičių, kuris per pastaruosius metus išaugo daugiau nei ketvirčiu ir viršijo 150 tūkstančių. Birželio pabaigoje „Teo“ šviesolaidinio interneto paslaugomis galėjo naudotis 61 proc. šalies gyventojų, rašoma pranešime spaudai.

„Per 2012 metų pirmąjį pusmetį sparčiai augo „Teo“ pajamos iš IT paslaugų, daugiausia – dėl bendrovės „Baltic Data Center“ plėtros ir sėkmingų bendrovės tarptautinių susitarimų“, – teigė A.Šikšta.

Per pastaruosius 12 mėnesių bendrovės televizijos paslaugų klientų skaičius padidėjo 9,7 proc. ir birželio pabaigoje sudarė 156,4 tūkstančio. Plačiajuosčio interneto prieigų skaičius padidėjo 5,3 procentais – iki 377 tūkstančių. Bendras pagrindinių telefono linijų skaičius birželio pabaigoje siekė 625,7 tūkstančio.

Bendrovės pajamos iš interneto paslaugų per pirmąjį šių metų pusmetį sudarė 22,2 proc., iš duomenų perdavimo ir su tinklu susijusių paslaugų – 11,5 proc., iš IT paslaugų – 8,5 proc., o iš televizijos paslaugų – 7,2 procento bendrų įmonės pajamų. Pajamos iš balso telefonijos paslaugų sausį–birželį sudarė 47 proc., o iš kitų paslaugų – 3,5 proc. bendrų 2012 metų šešių mėnesių pajamų.

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenimis, „Teo“ rinkos dalis pagal pajamas iš interneto prieigos paslaugų 2012 metų kovo pabaigoje buvo 41,4 proc., o pagal pajamas iš skaitmeninės televizijos paslaugų – 44,9 procento. „Teo“ rinkos dalis pagal pajamas iš fiksuotojo telefono ryšio paslaugų 2012 kovo pabaigoje sudarė 93 procentus.

Bendrovė per šešis šių metų mėnesius investicijoms skyrė 52 mln. litų. Daugiausia investuota į naujos kartos šviesolaidinės prieigos tinklus – tam skirta 41 mln. litų, informacinėms sistemoms plėtoti skirta 9 mln. litų.

„Teo“ įmonių grupę sudaro pagrindinė įmonė AB „Teo LT“, bendrovės: „Lintel“, „Baltic Data Center“, „Hostex“, „Interdata“, „Hosting“, „Kompetencijos ugdymo centras“ ir „Verslo investicijos“. „Teo“ yra VšĮ „Ryšių istorijos muziejaus“ steigėjas ir vienintelis savininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)