Bendrovės 2013 metų sausio-birželio EBITDA marža padidėjo iki 41,5 proc., tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu ji sudarė 40,5 procento.

„Teo“ per pirmąjį šių metų pusmetį išlaikė aukštą pelningumą, kurį lėmė sąnaudų kontrolė. Nepaisant kiek sumažėjusių pajamų dėl besitraukiančios elektroninių ryšių rinkos, bendrovės EBITDA bei pelno maržos didėjo“, – veiklos rezultatus komentavo laikinai einantis „Teo“ generalinio direktoriaus pareigas Giedrius Vegys.

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenimis, elektroninių ryšių sektoriaus pajamos 2013 metų pirmąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, sumažėjo 2,7 procento.

Laikinai pareigas einančio „Teo“ vadovo teigimu, net ir itin aktyvios konkurencijos rinkoje, „Teo“ interneto paslaugų klientų skaičius per metus padidėjo 4,5 proc., o televizijos paslaugų – beveik 9 procentais. „Bendrovė tęsė aktyvias investicijas į naujos kartos šviesolaidinio ryšio tinklą ir šiuo metu juo naudojasi jau daugiau nei 42 proc. „Teo“ interneto paslaugų klientų“, – teigė G. Vegys.

Per pastaruosius 12 mėnesių bendrovės televizijos paslaugų klientų skaičius padidėjo iki 170,2 tūkst., o plačiajuosčio interneto prieigų skaičius – iki 394,1 tūkstančio. Bendras pagrindinių telefono linijų skaičius birželio pabaigoje siekė 584,8 tūkstančio, rašoma pranešime spaudai.

„Teo“ pajamų iš interneto ir televizijos paslaugų dalis toliau didėjo ir per pirmąjį 2013 metų pusmetį sudarė atitinkamai 24,6 ir 8,5 proc. bendrų pajamų. Pajamos iš balso telefonijos paslaugų sausį-birželį sudarė 43,9 proc., iš duomenų perdavimo ir su tinklu susijusių paslaugų – 11,5 procento, o iš IT paslaugų – 8,4 procento 2013 metų šešių mėnesių pajamų.

RRT duomenimis, „Teo“ rinkos dalis pagal pajamas iš interneto prieigos fiksuotoje vietoje paslaugų 2013 metų pirmąjį ketvirtį buvo 55,2 proc., o pagal pajamas iš skaitmeninės televizijos paslaugų – 45,4 procento. „Teo“ rinkos dalis pagal pajamas iš fiksuotojo telefono ryšio paslaugų 2013 metų pirmąjį ketvirtį sudarė 94,6 procentus.

Bendrovė per pirmus šešis šių metų mėnesius investicijoms skyrė 45 mln. litų. Daugiausia investuota į pagrindinį ir naujos kartos šviesolaidinės prieigos tinklus – tam skirta 39 mln. litų.

„Teo“ įmonių grupę sudaro patronuojanti įmonė „Teo LT“, AB, bendrovės: „Lintel“, „Baltic Data Center“ (BDC), „Hostex“, „Hosting“, „Kompetencijos ugdymo centras“ ir „Verslo investicijos“. „Teo“ yra VšĮ „Ryšių istorijos muziejaus“ steigėjas ir vienintelis savininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)