Bendrovei toliau investuojant į naujosios kartos šviesolaidinį tinklą, jos teikiamomis interneto paslaugomis gruodžio pabaigoje naudojosi 385 tūkst. klientų – šis skaičius per metus augo 3,7 procento. Itin sparčiai – 12 procentų iki 169,3 tūkstančio – 2012 metais augo TEO teikiamų televizijos paslaugų klientų skaičius. Tam didelės įtakos turėjo ir tai, kad spalio pabaigoje buvo išjungta analoginės antžeminės televizijos transliacija, rašoma pranešime spaudai.

Pajamos iš TEO įmonių grupės IT paslaugų trečius metus iš eilės augo daugiau nei 30 procentų.

„Praėjusieji metai buvo kupini iššūkių visai telekomunikacijų rinkai. Nepaisant to, TEO jie buvo itin sėkmingi. Mūsų pasirinkta kryptis – kurti pridėtinę paslaugų vertę ir didinti jų išskirtinumą – pasiteisino. Vis daugiau klientų tai įvertina. Tad ir ateityje ketiname didžiausią dėmesį skirti jau mūsų paslaugomis besinaudojančių klientų poreikiams tenkinti“, – veiklos rezultatus komentavo TEO generalinis direktorius Arūnas Šikšta.

TEO pernai toliau intensyviai investavo į naujosios kartos šviesolaidinės prieigos ir pagrindinį tinklą – tam buvo skirta maždaug 120 mln. litų. 2012 metų pabaigoje bendrovės šviesolaidinio interneto paslaugomis galėjo naudotis 764 tūkst. namų ūkių, arba 64 proc. šalies gyventojų. Iš viso per 2012 metus TEO investicijoms skyrė 151 mln. litų.

Bendrovės pajamos iš interneto paslaugų praėjusiais metais sudarė 22,6 proc., iš duomenų perdavimo ir su tinklu susijusių paslaugų – 11,5 proc., iš IT paslaugų – 8,5 proc., o iš televizijos paslaugų – 7,5 procento bendrų įmonės pajamų. Pajamos iš balso telefonijos paslaugų sausį–rugsėjį sudarė 46,7 proc., o iš kitų paslaugų – 3,2 proc. bendrų 2012 metų pajamų.

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, TEO rinkos dalis pagal pajamas iš interneto prieigos paslaugų 2012 metų trečiąjį ketvirtį buvo 43,3 proc., o pagal pajamas iš skaitmeninės televizijos paslaugų – 44,1 procento. TEO rinkos dalis pagal pajamas iš fiksuotojo telefono ryšio paslaugų sudarė 93,9 procento.

TEO įmonių grupę sudaro pagrindinė įmonė TEO LT, AB ir bendrovės „Lintel“, „Baltic Data Center“, „Hostex“, „Interdata“, „Hosting“, „Kompetencijos ugdymo centras“ bei „Verslo investicijos“. TEO yra VšĮ „Ryšių istorijos muziejaus“ steigėjas ir vienintelis savininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)