Praėjusiais metais Teo trijų mėnesių EBITDA marža buvo 39,1 proc., o pajamos – 190,5 mln. litų.

„Net ir smunkant šalies telekomunikacijų rinkai, „Teo“ grynasis pelnas per 2013 metų pirmąjį ketvirtį išaugo. Pajamos, išskyrus gautas iš vienkartinių IT įrangos pardavimų 2012 metais, per metus padidėjo 0,7 proc., o sąnaudos šiek tiek sumažėjo“, – veiklos rezultatus komentavo laikinai einantis „Teo“ generalinio direktoriaus pareigas Giedrius Vegys.

Jo teigimu, sėkmingus bendrovės rezultatus lėmė augantis interneto ir televizijos paslaugų klientų skaičius ir gana stabili ekonominė aplinka. „Tęsiamos „Teo“ investicijos į naujosios kartos šviesolaidinį tinklą leido didinti jo galimybėmis besinaudojančių klientų skaičių“, – sakė G.Vegys. Kovo pabaigoje „Teo“ šviesolaidinio interneto paslaugomis galėjo naudotis 64 proc. Lietuvos gyventojų.

Bendrovė per pirmus tris šių metų mėnesius investicijoms skyrė 17 mln. litų. Daugiausia investuota į pagrindinį ir naujos kartos šviesolaidinės prieigos tinklus – tam skirta 15 mln. litų, informacinėms sistemoms plėtoti skirta 2 mln. litų.

„Teo“ įmonių grupę sudaro pagrindinė įmonė „Teo LT“, AB, bendrovės: „Lintel“, „Baltic Data Center“ (BDC), „Hostex“, „Interdata“, „Hosting“, „Kompetencijos ugdymo centras“ ir „Verslo investicijos“. „Teo“yra VšĮ „Ryšių istorijos muziejaus“ steigėjas ir vienintelis savininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)