Įmonė netikslina, kuri šio nurašymo dalis tenka kokioms konkrečioms bendrovėms, tačiau tikina, kad Lietuvai tenka mažesnioji šios sumos dalis.

„Mes nuolat peržiūrime nematerialiojo turto vertes ir pastebėjome, kad šiemet šiose šalyse reikėjo atlikti korekcijas“, - sakė „TeliaSonera“ ryšių su žiniasklaida vadovas Salomonas Bekele.

Primename, kad panašus veiksmas buvo atliktas ir 2012 metų vasarą.

Įmonės prestižas – finansinis įrankis, kuris parodo dabartinės įmonės vertės (apskaičiuojamos remiantis palūkanų normų pokyčiais, ateities lūkesčiais) santykį su įmonės įsigijimo verte (faktiškai sumokėta prieš tai buvusiems akcininkams).

Kartu „TeliaSonera“ paskelbė, kad per šiuos metus išmokėjo net 229 mln. kronų (beveik 90 mln. litų) išeitinėmis išmokomis – per praėjusius metus įmonėje įvyko daug permainų, atsistatydino įmonių grupės prezidentas Larsas Nybergas, karjeros kryptį keitė ir keletas kitų vadovų, tarp kurių ne savo noru pateko ir buvęs „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

598 mln. kronų (254 mln. litų) „TeliaSonera“ nurašė dėl verslo vystymo sunkumų Kazachstane – 4G tinklo vystymas šioje šalyje vyksta ne taip sparčiai, kaip tikėjosi įmonių grupė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)