„Omnitel“ prestižo vertė mažinama 318 mln. Švedijos kronų (128 mln. litų) – šio mažinimo priežastis yra bendras Lietuvos mobiliojo ryšio rinkos vertės mažėjimas dėl konkurencijos ir kainodaros.

„NetCom“ prestižo vertė mažinama 2,752 mlrd. Švedijos kronų (1,1 mlrd. litų). Daugiausiai prestižo vertė bus mažinama dėl didelio kiekio prestižo, sukurto įsigyjant bendrovę 2000 metais ir dabartinio ilgalaikio investicijų susigrąžinimo prognozių vertinimo.

Bendras prestižo vertės sumažėjimas – 3 mlrd. kronų (1,23 mlrd. litų) – bus paminėtas „TeliaSonera“ konsoliduotoje finansinėje ataskaitoje kaip vienkartinis turto pasikeitimas, neturintis įtakos pinigų srautui. Prestižo vertė priklauso nuo ilgalaikio vertinimo ir neprivalo būti susijusi su trumpalaikiais tam tikro padalinio finansiniais rezultatais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)