„Derybos su telekomu tęsiasi, bet vis aiškiau pastebimos dirbtinai kuriamos kliūtys, kuriomis vilkinamos derybos, - sakė P.Kuisys. - Keliami vis nauji papildomi techniniai klausimai, kurie neturi esminės įtakos paslaugų teikimui ir tinklų sujungimui".

Telekomas teigia, kad „Tele2" turima įranga neatitinka kai kurių reikalavimų, todėl kyla problemų bandant ją suderinti su telekomo įranga.

„Jeigu „Tele2" nemodernizuos savo techninės bei programinės įrangos taip, kad ši atitiktų Ryšių reguliavimo tarnybos keliamus reikalavimus, prisijungimas prie telekomo tinklų yra tiesiog neįmanomas", - teigė „Lietuvos telekomo" generalinis direktorius Tapio Paarma. Jo vertinimu, „Tele2" prireiktų maždaug mėnesio atnaujinti turimą įrangą.

Pagal telekomunikacijų įstatymą, „Lietuvos telekomas" ir fiksuotojo ryšio paslaugas pageidaujantis teikti operatorius turi susitarti dėl tinklų sujungimo per 90 dienų. „Tele2" šias derybas pradėjo 2002-ųjų lapkričio 15 dieną.

„Lietuvos telekomas šiuo metu apeliuoja į tai, kad derybų metu reikalavimai buvo šiek tiek pakeisti, todėl tinklų sujungimo data gali būti ir atidėta", - sakė P.Kuisys. Esant tokiai situacijai, „Tele2" paslaugas galėtų pradėti teikti tik pirmojo metų ketvirčio pabaigoje.

Su telekomu dėl fiksuotojo telefono ryšio paslaugų teikimo taip pat derasi „Eurocom" ir „Mediafon" bendrovės. Šios bendrovės paslaugas ketina teikti naudodamosi „Lietuvos telekomo" tinklu ir įranga. Dar kelios bendrovės ketina teikti balso telefonuos paslaugas per duomenų perdavimo tinklus.