Apie tai praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Jaunajam išradėjui iš Indijos – Shubhamui Banerjee – vos 13 metų. Praėjusiais metais jis jau buvo patraukęs „Intel“ investicinio fondo dėmesį silpnaregiams ir akliesiems skirto Brailio spausdintuvo prototipo kūrimui. Nors tuometinės investicijos dydis neatskleidžiamas, šaltinio teigimu, tai galėjo būti maždaug 200 tūkst. JAV dolerių.

Dabar jaunojo išradėjo kompanija „Braigo Labs“ tapo vienu iš 16 startuolių, kuriems „Intel Capital“ išdalino 62 mln. JAV dolerių. Kaip lėšos paskirstytos tarp dalyvių - nepatikslinama.

S. Banerjee ketina gautas lėšas skirti Brailio spausdintuvo, kurio pagrindą sudaro LEGO konstruktorius, tobulinimui. Tikimasi, kad serijinis modelis kainuos apie 350 dolerių (960 lt) – žymiai pigiau, nei dabar rinkoje esantys analogai.

Technologijų rinkos verslininkai metai iš metų tampa vis jaunesni. Pavyzdžiui, internetinių naujienų agregatoriaus „Summly“ autorius Nickas D'Aloisio savo projektą už 30 mln. dolerių pardavė „Yahoo“ kai jam buvo vos 17 metų. Patrcikas ir John Collisonai, mokėjimų tarnybos „Stripe“ kūrėjai, savo projektą pardavė už 5 mln. JAV dolerių, kai jiems buvo atitinkamai 19 ir 16 metų.