Savaeigiai automobiliai jau gali suprasti kelių eismo taisykles (įskaitant greičio ribojimą) ir jų laikytis, taip pat orientuotis aplinkoje. Tačiau, pasak įmonės „Microsoft“ tyrėjų, kompiuteriai stokoja vieno svarbaus žmogiško gebėjimo – jie nejaučia baimės, todėl nėra atsargūs.

Mokslininkai nori tai pakeisti. Jie atliko daugybę simuliacijų, kuriose kompiuteris turėjo stebėti tiriamųjų reakcijas į eismo sąlygas. Kad kompiuteris galėtų „pajusti“ tiriamųjų baimę, jam buvo teikiama informacija apie eksperimento dalyvių pulso greitį. Kaip žinoma, pulsas pagreitėja, kai žmogus yra susijaudinęs ar išsigandęs. Matuodamas žmonių pulsą ir stebėdamas eismo įvykius, kompiuteris turėjo susieti žmonių reakciją su atitinkama situacija kelyje. Vėliau taip mokyti kompiuterio valdomas savaeigis automobilis išvažiavo į kelią, kuriame buvo sukurta tokia pati situacija kaip simuliacijoje. Šį kartą automobilis buvo itin atsargus tose vietose, kuriose prieš tai užregistravo eksperimento dalyvių pulso padažnėjimą.

Mokslininkai palygino, kaip vairuoja iš žmonių gebėjimo bijoti besimokęs ir kitas kompiuteris, kuris mokėsi tik iš savo paties vairavimo klaidų. Pirmasis saugiai vairuoti mokėsi kur kas greičiau ir padarė 25 proc. mažiau eismo įvykių bei kelių eismo taisyklių pažeidimų.