Visiems, žinoma, kad „Huawei“ telefonų naudotojai visame pasaulyje jau kurį laiką negali naudotis Google paslaugomis dėl JAV taip pat dėl amerikiečių įvestų ribojimų „Huawei“ kompanijai. Panašu, kad toks pats likimas ištiks „Xiaomi“ telefonų savininkus, bet tik tuos, kurie gyvena Kinijoje. Visgi tai nekelia didelės nuostabos.

Nors daugelis ir nežino, bet „Google“ paslaugos, tokios kaip:„YouTube“, „Gmail“, „Google Maps“ bei daugybė kitų, yra uždraustos naudoti Kinijos teritorijoje. Tačiau „Xiaomi“, kaip ir „Huawei“, vartotojai gali apeiti šiuos apribojimus ir rankiniu būdų įdiegti „Google“ paslaugas. Deja, „Xiaomi“ telefonų savininkai to atlikti nebegalės.

„Xiaomi“ naudoja nuosavą modifikuotą „Android“ sistemos versiją, geriau žinomą kaip „MIUI“, ir nuolatos ją atnaujina. Tačiau ši nemaloni žinia iškilo į paviršių, kai pastaruoju metu įrenginius su „MIUI“ sąsaja naudojantys vartotojai pradėjo skųstis, kad nebegali įdiegti „Google“ paslaugų savo telefonuose. Ribojimai prasidėjo po „MIUI“ 12.5 versijos įdiegimo, o netrukus pasirodė oficialus „Xiaomi“ pranešimas, kad kompanija draudžia rankiniu būdu įdiegti „Google“ paslaugas savo telefonuose ir tai susiję su valdžios įvestais ribojimais, kurie galioja Kinijoje.

„Xiaomi“ patvirtino, kad draudimas įsidiegti „Google“ paslaugas įvestas tik Kinijos rinkai skirtiems įrenginiams, o šios naujos naujienos niekaip nepaveiks telefonų, skirtų pasaulinei rinkai. Tikslus paveiktų įrenginių sąrašas nėra pateikiamas, bet iš vartotojų nuskundimų žinoma, kad buvo paveikti tik Kinijoje pardavinėjami „Redmi K30 Ultra“ ir „Redmi10X 5G” telefonai.

Dar kartą akcentuojame, kad šis draudimas kol kas paveiks tik tuos įrenginius, kurie skirti vidinei Kinijos rinkai. Visi kiti vartotojai naudojantys „Xiaomi“ telefonus už Kinijos ribų galės ir toliau sėkmingai naudotis „Google“ paslaugomis.