„Tajitelekom“ įjungė priėjimą prie „Facebook“, - teigė Tadžikistano interneto tiekėjų asociacijos pirmininkas Asomudinas Atojevas ir pridūrė, kad kiti interneto tiekėjai ir mobiliųjų telefonų operatoriai netrukus taip pat gali gauti leidimą atidaryti tinklalapį.

Lapkričio 26 dieną Centrinės Azijos respublikos valstybinė ryšių tarnyba davė nurodymą visiems interneto tiekėjams ir mobiliųjų telefonų operatoriams Tadžikistane užblokuoti „Facebook“, kuris turi daugiau nei 41 tūkst. vartotojų šalyje.

Tarnybos vadovas Begas Zuchurovas teigė, kad vartotojai skleidžia „purvą ir šmeižtą“ apie aukščiausius vyriausybės pareigūnus, įskaitant prezidentą Emomalį Rachmoną, kuris Tadžikistaną valdo nuo 1992 metų bei ketina kitais metais kandidatuoti į prezidentus.

Vėliau B. Zachurovas informavo, kad priėjimas prie „Facebook“ vėl bus įjungtas, kai bus išspręsti „techniniai nesklandumai“.

Dėl didėjančios kritikos Tadžikistano valdžiai praėjusią savaitę tarnyba užblokavo radiją „Ozodi“ - JAV finansuojamos Laisvės radijo tadžikistaniečių stotį - bei kitus interneto tinklalapius.

JAV ambasada paskelbė pranešimą, kuriame Tadžikistano vyriausybė raginama „gerbti piliečių teisę į saviraiškos laisvę ir atšaukti uždraustų portalų apribojimus“.

Pirmadienį radijo „Ozodi“ tinklalapis vėl buvo prieinamas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)