Pirmąjį šių metų ketvirtį išmatuotas vidutinis duomenų, naudojamų DDoS atakose, išaugo iki sunkiai suvokiamo kiekio – 48,25 gigabitų per sekundę. Didžiausi tokių atakų aktyvumo šuoliai pasiekia ir 130 Gbps ribą, skelbia bendrovė „Prolexic“. Tuo pačiu metu praėjusiais metais vidutinė DDoS ataka tarnybines stotis apkraudavo vidutinišku 6,1 Gbps duomenų srautu, paskutinį 2012 metų ketvirtį – 5,9 Gbps. Išaugo ir vidutinė atakos trukmė – nuo 28,5 pernai tą patį laikotarpį iki 34,5 valandų pirmuosius tris šių metų mėnesius. Paskutinį 2012 metų ketvirtį atakos vidutiniškai trukdavo 32,2 valandas.

Šį mėnesį „Prolexic“ inžinieriai stebėjo ir DDoS ataką, kuri tarnybines stotis užkrovė daugiau nei 160 Gbps krūviu bei tvirtina, kad nenustebtų, jeigu dar iki birželio pabaigos būtų įvykdyta ataka, kuri serverį užtvindytu daugiau nei 200 Gbps duomenų srove.

Tokius staigius srautų padidėjimus lėmė nauja kibernetinių nusikaltėlių naudojama taktika, pirmą kartą aprašyta praėjusių metų spalį: kompiuterių-zombių tinklų (botnetų) valdytojai dabar svetaines užtvindo ne tik kombinuodami užklausas iš virusais užkrėstų namų ir darbo kompiuterių, bet į atakas įtraukdami ir interneto tarnybines stotis, kurios neretai gali sugeneruoti dešimtimis ir šimtais kartų daugiau užklausų savo taikiniui.

Tikėtina, kad stambaus masto atakas prieš interneto svetaines vykdo puikų finansinį užnugarį turintys kibernetiniai nusikaltėliai, kurie vis dažniau bendradarbiauja su nusikalstamomis organizacijomis/

„Panašu, kad tokios stambaus masto atakos ketina tapti įprastiniu grėsmių sąrašo punktu. Rimtų nusikalstamų kampanijų vykdymas įmanomas tik turint prieigą prie rimtų išteklių. Tai yra žmogiškieji ištekliai, techniniai įgūdžiai ir organizuota valdymo grandinė“, - rašoma bendrovės ataskaitoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)