Mokomąjį portalą, kuriame pamokos, kaip naudotis programine įranga, talpinamos vaizdo įrašų pavidalu, prieš 17 metų įkūrė sutuoktiniai Bruce'as Heavinas ir Lynda Weinman. Žmonos garbei pavadinęs tinklalapį Bruce'as jį valdo iki šiol. Įdomiausia, kad be jokių išorinių investicijų 2011 metais tinklalapis gavo 70 milijonų JAV dolerių pajamų, o 2012-aisiais jos išaugo iki 100 milijonų.

Lynda.com tinklalapis pirmiausia buvo įkurtas švietėjiškais tikslais, tai buvo pirmasis mokomasis portalas, kuriame pamokos pateikiamos vaizdo įrašų formatu. Priminsime, kad prieš 17 metų apie tokias sistemas kaip „YouTube“ nebuvo nė kalbos. Šiandien šioje sistemoje patalpinta per 83 tūkst. vaizdinių pamokų, kurias veda savo sričių profesionalai. Norintys naudotis visomis pamokomis Lynda.com nariai turi susimokėti 25 JAV dolerių mėnesinį mokestį. Sulaukę daugiau nei 2 milijonų aktyvių naudotojų sutuoktiniai ilgą laiką nė nesusimąstė apie galimybę ieškoti investuotojų. Vis dėlto, dėl kol kas nežinomų priežasčių, šiandien Lynda.com savininkai pranešė, kad į jų tinklalapį 103 milijonus JAV dolerių investuoja „Accel Partners“ ir „Spectrum Equity“ kompanijos. Už dosnią investiciją šių įmonių vadovai Andrew Braccia ir Vic Parker prisijungia prie Lynda.com direktorių valdybos.

Kompanijos bendrasavininkė Lynda Weinman teigė, kad ši investicija jiems su vyru leis padaryti didžiulį šuolį plėtojant 17 metų brandintą tinklalapį. Šis pavyzdys tik dar kartą įrodo, kad startuoliams nebūtina ieškoti investuotojų vos pradėjus kompanijos veikla. Kartais geriau kurį laiką kantriai dirbti ir plėtoti projektą savo lėšomis, kol galiausiai jis taps tikrai patraukliu investuotojams. O galbūt jų ir visai neprireiks.