Be to “Sun” nori, kad “Microsoft” atskleistų “Internet Explorer” išeities kodą ar bent jau algoritmus ir pilną “Windows” dokumentaciją.

Specialistų manymu, neatsižvelgiant į bylos esmę ar faktą, kad galima pasinaudoti ankstesnėmis JAV apygardos teisėjo Thomo Penfieldo Jacksono išvadomis ir galutiniu nuosprendžiu, “Sun” pateiktas ieškinys yra pernelyg platus ir daugeliu atžvilgių sunkiai motyvuojamas.

Teisės specialistai vertina “Sun Microsystems” bylą prieš “Micrsoft” kaip labai agresyvią ir plačią, apimančią daug dalykų, kurie pranoksta bet kokius federalinio ir valstybinio teismo atstovų iki šiol nagrinėtus skundus. Todėl tokią bylą, kokia ji yra šiandien, laimėti gali būti sunku.

“Bylos apimtys yra svaiginančios,” - kalbėjo Bobas Lande’as, Baltimorės (JAV) universiteto antimonopolijos bylų profesorius. “Ji platesnė nei visos JAV ir Europos antimonopolijos bylos kartu sudėjus”. Šalia JAV Teisingumo departamento ir 18 valstijų lapkritį prieš “Microsoft” iškeltos bylos, Europos Sąjunga nagrinėja, ar “Microsoft” nepasinaudojo savo įtaka, kurią bendrovė turi darbo kompiuterių programinės įrangos rinkoje tam, kad pelnytų neteisėtą pranašumą tarnybinių stočių programinės įrangos rinkoje.

Teisės ekspertai įspėja, kad byla yra didžiulė ir “Sun” pradėtas karas gali pareikalauti dešimtmečio, po kurio vargu ar būtų pasiekta apčiuopiamų rezultatų. “Jei jie tučtuojau bylos nesumažins iki ko nors suvaldomo, jie kovos amžinai,” - sakė B.Lande’as.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją