Projektas buvo toks sėkmingas, kad vos per dvi dienas internautai jo autoriams pasižadėjo sumokėti pusę milijono JAV dolerių – straipsnio rašymo metu pažadėta suma buvo perkopusi pusės milijono JAV dolerių ribą ir vis dar augo.

Projekto autorius šioje svetainėje tikino, kad maršrutizatorius atviro kodo pagrindais buvo kuriamas net ketverius metus ir tai yra jau ketvirta, smarkiai miniatiūrizuota jo versija. Tikinama, kad pačios pirmos maršrutizatoriaus versijos vien savikaina buvo 200-400 JAV dolerių, o dabar jį siūloma įsigyti už „vos“ 45 JAV dolerius (kartu gaunant ir du lipdukus).

Tiesa, įtariesiems internautams už akies užkliuvo tai, kad ketvirtoji ir galutinė „anoniminio maršrutizatoriaus“ versija yra įtartinai panaši į kiniškoje parduotuvėje siūlomą „mini-maršrutizatorių“, kurio kaina nesiekia net 20 JAV dolerių.

Norėdamas apginti savo tiesą, „Anonabox“ projekto sumanytojas Augustas Germaras nusprendė surengti konferenciją svetainėje „Reddit“, kur techniškai pasikaustę internautai į miltus sumalė teiginius, kad „anoniminis maršrutizatorius“ buvo kuriamas ketverius metus ir kad viskas jame yra „atviro kodo“. Be to, atskleista, kad trys tariamai ankstesnių maršrutizatoriaus versijų nuotraukos taip pat nėra „rankų darbas“, o nuotraukos, paimtos iš tos pačios kiniškos interneto parduotuvės.

Tiesa, nepaisant identiškos išvaizdos, kol kas negalima paneigti, kad į maršrutizatorių buvo įdiegtas koks nors nesudėtingas komponentas, kuris iš tiesų užtikrina anonimišką naršymą. Bet lygiai taip pat negalima paneigti ir fakto, jog A. Germaras savo reputaciją gerokai suteršė.

Kol kas nežinoma, ar „Kickstarter“ sėkmingai išlauks pinigų rinkimo periodo pabaigos ir perves lėšas „Anonabox“ „kūrėjui“, ar atšauks projektą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)