Dėl šios pagalbos teikimo Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) pasirašė bendradarbiavimo sutartį su VšĮ „Vaikų linija“, kuri ir atliks saugesnio interneto pagalbos funkcijas. Vaikai galės skambinti daugelyje Europos šalių veikiančiu vienodu nemokamu pagalbos vaikams telefono numeriu 116111, rašoma RRT pranešime.

„Vaikai, susidūrę su įvairiomis grėsmėmis internete, galės gauti kvalifikuotą pagalbą, konsultacijas, kaip elgtis seksualinio priekabiavimo, viliojimo ar kito neigiamo poveikio atvejais“, - pranešime spaudai cituojamas RRT direktoriaus pavaduotojas Feliksas Dobrovolskis.

„Be abejonės, vaikai, iškilus pavojui ar pasijutę nesaugūs internete, pirmiausia turėtų apie tai pranešti tėvams ar globėjams, tačiau kartais apie savo išgyvenimus jie drąsiau pasipasakoja svetimam žmogui. Žinoma, geriausia, kad šiuo atveju jis būtų pagalbą saugesnio interneto klausimais teikiantis konsultantas“, – teigia F. Dobrovolskis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją