Iki šių metų IFA parodos Berlyne atrodė, kad 3840x2160 taškų ekrano raiška, dar žinoma kaip 4K, tinka tik televizoriams, kurių įstrižainė viršija bent 55 colius. Tačiau prieš kelias dienas „Sony“ pristatė išmanųjį telefoną „Xperia Z5 Premium“, kurio 5.5 colio įstrižainės ekranas taip pat geba rodyti 4K raiškos vaizdus. Deja, jei televizoriuose toks vaizdo detalumas dar gali būti pastebimas, pažvelgus iš arti į jų ekranus, tai „Xperia Z5 Premium“ net ir sakalo akis turintys žmonės neįžvelgs didesnio skirtumo nuo dvigubai mažesnės raiškos ekranų, montuojamų „Samsung“ ar LG išmaniuosiuose.

Dar daugiau abejonių dėl tokios raiškos tikslingumo kyla, pagalvojus apie tokiam ekranui reikalingą energijos kiekį – nors „Sony“ teigia, kad 3600 mAh talpos baterijos pakaks dviem dienoms, realią padėtį parodys tik testai. Tiesa, yra vienas aspektas, kur tokia ekrano raiška gali praversti – jei telefonas bus naudojamas virtualios realybės šalmui, panašiai kaip „Samsung Gear VR“.

Be šio 4K ekrano savininko šviežiausių „Sony“ išmaniųjų serijai priklauso ir kiek mažesni bei kuklesnės raiškos ekranus turintys „Xperia Z5“ bei „Xperia Z5 Compact“. „Premium“ ir Z5 modelius vienija gan elegantiškas, įvairių spalvų korpusas, pagamintas iš metalo ir stiklo, kuris dabar yra matinis, todėl ant jo mažiau matosi pirštų atspaudai. Beje, naujieji rageliai taip pat turi jau mada tapusius pirštų atspaudų jutiklius, tik jie yra gan neįprastoje vietoje – ant šone esančio įjungimo mygtuko. Pabandžius taip atrakinti telefoną, pasirodė, kad tai visai neblogas sumanymas.

Jau tapo tradicija, kad „Xperia“ telefonai yra atsparūs dulkėms ir vandeniui. Be to, juose esantys fotoaparatai šį kartą gali pasigirti net 23 megapikselių raiška ir, pasak „Sony“, yra ypač greiti – vaizdą sufokusuoja per 0.03 sekundės. Tiesa, japonų gamintoja jau ne pirmus metus giriasi ypač kokybiškais fotoaparatais, tačiau realūs testai rodo, kad šioje srityje ją užtikrintai lenkia „Apple“ bei „Samsung“. Naujieji telefonai rinkoje turėtų pasirodyti lapkritį, kada ir paaiškės visi jų privalumai bei trūkumai, tačiau viena aišku – „Xperia Z5 Premium“ kaina tikrai nebus kukli.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)