Naujieji studijos savininkai – tai investicijomis užsiimanti kompanija „Columbus Nova“, kuri ketina SOE pervadinti į „Daybreak Game Company“, taip atsikratydama užuominų apie „Sony“.

„Sony Online Entertainment“ paskutiniais metais išgyveno ne pačius geriausius laikus, kadangi tam tikri projektai, į kuriuos buvo dėta daug vilčių, nepateisino lūkesčių ir neatnešė tiek pajamų, kiek iš jų laukta.

Prie lūkesčių nepateisinusių projektų galima priskirti „Star Wars Galaxies“, „DC Universe Online“ ir „The Matrix Online“. Tiesa, šių žaidimų gerbėjai neturėtų jaudintis, kadangi naujasis savininkas žada jų palaikymą atlikti ir ateityje.

Nepasisekusių žaidimų sąraše yra ir H1Z1 – šis zombių išgyvenimo žanro projektas visai neseniai pasirodė „Steam“ el. parduotuvėje, tačiau gana greitai sulaukė prieštaringų tiek žaidėjų, tiek ekspertų įvertinimų.

Dabar jau „Daybreak Game Company“ kolektyvas ketina tęsti darbus prie būsimų projektų, taip pat „EverQuest Next“, kurio pasirodymo laukiamas artimiausioje perspektyvoje.

Ekspertų teigimu, buvęs „Sony“ padalinys dabar turės daugiau laisvės, kadangi kai kurie žaidimai galės pasirodyti ne tik „Playstation“ ir PC („Windows“) platformose, tačiau ir „Xbox“.