RRT argumentai buvo šie: paslauga buvo įjungta visiems abonentams be išankstinio jų sutikimo, skambinantis asmuo buvo niekaip neinformuojamas, jog skambučio gavėjas jau pakėlė ragelį ir girdėjo kvietimo signalą, telekomunikacijų bendrovė neleido abonentui nuspręsti, ar priimti įeinantį skambutį su konkrečiu asmeniu, nes abonentas net nežino, kokiu tikslu ir koks galbūt prekybos agentas jam skambina, taip pat, ar skambinantis asmuo apskritai gali būti vadinamas prekybos agentu.

DELFI skelbė, jog dėl šios paslaugos skundėsi gyventojai, kurie buvo pristatomi kaip prekybos agentai.

Dabar „Bitė“ praneša, kad paslauga buvo iš esmės modifikuota ir atitinka tarnybos pastabas. Bendrovė beveik tris kartus, iki 5 sekundžių, sutrumpino pranešimą, kurį vartotojai girdėjo, kai jiems skambindavo galimas prekybos agentas. Nuo šiol ir skambinantys prekybininkai išgirs, kad klientą bendrovė informavo apie jų skambutį bei jungia.

Pasak „Bitė Lietuva“ rinkodaros direktoriaus Prano Kuisio, paslauga buvo sukurta atsižvelgiant į klientų pageidavimus turėti galimybę atsisakyti prekybos agentų skambučių.

„Esame įsitikinę, kad pakeista paslauga atitinka RRT pateiktus reikalavimus, nors jos motyvai, manome, yra dviprasmiški. Jei tarnyba toliau reikalaus nebeteikti paslaugos ir neatsižvelgs į jos populiarumą bei atliktus pakeitimus, galima bus įžvelgti kitų intencijų“, – sako P. Kuisys.

Jo teigimu, tokiu atveju būtų galima įžvelgti ne rinkos reguliavimą, o siekį šią paslaugą išjungti.

„Ja nepatenkinti tik telemarketingo bendrovių ir kitų operatorių atstovai. Žmonėms ji patinka, o „Bitė“ vienintelė rinkoje savo klientams teikia paslaugą, kuri padeda apsisaugoti nuo nepageidaujamų skambučių“, – aiškina „Bitės“ rinkodaros vadovas.

RRT dėl „Bitė Lietuva“ paslaugos, kai abonentai informuojami apie tai, kad jiems skambinantis asmuo gali būti prekybos agentas, atliko tyrimą.

Nukentėjo draudikai

Lietuvos draudikų asociacijos direktoriaus pavaduotoja Rima Pozingė sako, jog draudimo bendrovių klientai patiria daug nepatogumų dėl šios operatorių tarpusavio kovos.

"Žmonėms svarbu, kad jų žalos būtų sureguliuotos kuo greičiau ir draudimo išmokos pasiektų operatyviai, bet draudikai dažnai negali prisiskambinti – juos pristato kaip prekybos agentus, tad žmonės neatsiliepia", - apgailestauja ji.

Specialistė dėsto, jog dalis draudimo bendrovių klientų
aptarnavimo numerių buvo įtraukti į prekybos agentų sąrašą.

"Įsivaizduokite žmogų, patyrusį nuostolių ir stresą dėl avarijos, vagystės ar sveikatos sutrikdymo. Tokioje situacijoje jis tikisi, kad draudimo bendrovė, kuria pasitikėjo, dirbs operatyviai, bet tokia skambučių ribojimo paslauga trukdo tai padaryti – žmogus sulaukia tik skambučių, kuriuos operatorius pristato kaip „prekybos agentų“ atakas, tad neatsiliepia ir lieka nusivylęs bei piktas", - teigia R. Pozingė.

Anot jos, pastaruoju metu „Bitė Lietuva“ klientams prisiskambinti sunkiau.

"Šio operatoriaus paslaugomis naudojasi apie penktadalį žmonių, todėl kol kas maža dalis gyventojų susidūrė su problemomis. Mums kelia nerimą, kad blogą praktiką perims ir kitos mobiliojo ryšio bendrovės, o tada žalų sureguliavimas sustos", - vardija R. Pozingė.

Draudimo bendrovės tikisi, kad skambučių ribojimo bus atsisakyta.

RRT šiuo metu vertina situaciją dėl "Bitės" teikiamos paslaugos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)