„The Verge“ skelbia, kad šįkart kompanija stengiasi nušluostyti nosį konkurentams ir pasirūpinti vartotojų patogumu ne tik dieną, bet ir naktį.

Nauja operacinė sistema leis mobiliajam prietaisui stebėti paros laiką ir prietaiso buvimo vietą tam, kad artėjant jo savininko miego laikui įsijungtų naktinis režimas. Į naktinį režimą persijungęs prietaisas sumažins iš ekrano sklindantį mėlynos šviesos kiekį.

Mokslininkai tvirtina, kad prieš miegą naudojamų mobiliųjų prietaisų ir kompiuterių skleidžiama mėlyna šviesa gali sukelti miego problemų. Yra tyrimų, kuriais įrodyta, kad iš ekranų sklindanti mėlyna šviesa gali prisidėti prie depresijos ir psichinių sutrikimų atsiradimo.

Anksčiau sumažinti žalingos šviesos kiekį buvo galima atskirais įrankiais, tokiais kaip F.lux. Minėtoji programėlė buvo gerai žinoma, dažnai naudojama, tačiau lapkritį ji buvo išimta iš „Apple“ programėlių parduotuvės. „Apple“ paskelbus nuosprendį šiai programėlei, atsirado manančių, kad ji galėtų būti inkorporuota į „iOS“.

Naujovių operacinėje sistemoje yra ir daugiau. „Apple“ pridėjo užrašų įslaptinimą: tai reiškia, kad norimas žinutes vartotojai galės užrakinti, o siekdami jas vėl pamatyti turės pasinaudoti piršto antspaudo skaitykle. Tvirtinama, kad „Apple News“ geriau atrinks turinį vartotojams, naujienas bus galima skaityti horizontaliai. Patobulintas „CarPlay“, atnaujintas sveikatos aplikacijos pagrindinis ekranas.

Naujojoje sistemoje yra labai daug atnaujinimų skirtų mokslo įstaigoms ir jose veikiančioms virtualioms klasėms. „Apple“ pranešime teigiama, kad „technologijos keičia mokymąsi“, kad „reikia atrasti naujų mokymosi būdų“.

Kol kas galima išbandyti „iOS 9.3” bandomąją versiją, kuriai galima užsiregistruoti štai čia.

Primename, kad bandomąsias versijas diegti pagrindinėse savo ryšio priemonėse yra pavojinga ir kad to reikėtų vengti.

Kompanija „Amazon“ apie panašią technologiją, įdiegtą „Fire“ planšetiniuose kompiuteriuose, paskelbė dar praėjusį mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)