Projekto tikslas – pasitelkiant mobilųjį internetą ir „Bitės“ tinklą suteikti galimybę gyventojams išmaniuosiuose įrenginiuose stebėti gyvas transliacijas iš gražiausių ir įdomiausių Lietuvos vietovių, rašoma „Bitės“ pranešime spaudai.

Pristatydamas projekto „Lietuva Tavo Delne“ idėją, „Bitė Lietuvos“ rinkodaros direktorius Pranas Kuisys sakė: „Kiekvieną dieną mūsų tinklą plečiantys ir tobulinantys aukštalipiai gėrisi įspūdingais Lietuvos vaizdais. Tačiau kiek šalyje yra žmonių, galinčių kas rytą stebėti nepakartojamus vaizdus, gamtos grožį ir sezonų kaitą nuo įvairiuose šalies kampeliuose esančių 50 metrų ir aukštesnių bokštų viršūnių? Būtent jiems ir kilo mintis panaudoti mūsų platų duomenų tinklą, modernias technologijas ir perteikti šalies grožį gyvai į daugelio Lietuvos gyventojų rankas.“

Šių metų liepą atlikta „Spinter tyrimų“ apklausa patvirtino, kad tokia iniciatyva šalies gyventojams reikalinga – nemaža dalis apklaustųjų pripažino, kad po Lietuvą nekeliauja. Kas penktas respondentas (20 proc.) teigė, kad visai nekeliauja, o 19 proc. pirmenybę teikia kelionėms užsienyje. Be to, keliaudami lietuviai lankytinoms vietoms skiria ne itin didelį dėmesį – net 41 proc. apklaustųjų teigė, kad jose arba išvis nesilanko, arba tai daro tik kartais.

„Lietuva tavo delne“ suteikia galimybę kasdien gyvai stebėti ir pažinti gražiausias ir įdomiausias Lietuvos vietas. Stebėti vaizdus galima daugelyje išmaniųjų įrenginių (išmaniuosiuose telefonuose, planšetiniuose ar asmeniniuose kompiuteriuose) prisijungus prie svetainės www.bite.lt/lietuvatavodelne. Šiuo metu gyvas vaizdas transliuojamas iš septynių taškų visoje Lietuvoje, todėl galima stebėti nuostabius Vilniaus ir Kauno senamiesčius, nepakartojamą vaizdą į Trakų pilį, vėjuotas Žemaitijos apylinkes netoli Šilalės, rudeniškais rūkais besipuošiančią Nemuno vagą ties Raudone, įspūdingą Parnidžio kopą Nidoje ir šiaurinį molą Klaipėdos uoste.

„Apie panašų projektą jau galvojau kurį laiką – norėjosi rasti būdų, kaip „Neregėtą Lietuvą“ paversti judria ir interaktyvia. „Bitė“ šį procesą tiesiog palengvino ir pagreitino. Kartu su bendrovės inžinieriais važinėjome po Lietuvą, ieškojome įdomių vietų, sukiojome kameras, kol gavome tokius nuostabius vaizdus. Svarbiausia, kad sukaupta medžiaga niekur nedings – ją panaudosime ateities projektams“, – sako M. Jovaiša.

Artimiausiu metu tiesiogiai transliuojamų vietų sąrašas plėsis – projekto autoriai norėtų, kad jis pasiektų bent 20 vietų. „Į naujų vietų rinkimą įtrauksime ir Lietuvos gyventojus, nes būtent jie geriausiai išmano, kur aplink slepiasi gražiausios vietos“, – sako P. Kuisys.

Kad pro akis nepraslystų kamerų užfiksuotos įdomesnės akimirkos, gamtos reiškiniai, projekto konsultantas M. Jovaiša su savo komanda juos apjungia į nemažiau įspūdingus vaizdo klipus, kurių projekto svetainėje nuolat daugėja.

„Lietuva tavo delne“ vaizdus įprastiniame kompiuteryje galima matyti naudojantis naršyklėmis „Internet Explorer 9“, „Chrome 32“, „Firefox 28“, „Opera 23“, „Safari 7“ ar naujesnėmis jų versijomis.

Naršyklėje turi būti įdiegtas „Adobe Flash Player“ papildinys.

Iš mobiliųjų įrenginių Lietuvos gražiausių vaizdų stebėjimui rekomenduojama naudoti „iOS 6“, „Android 4.0“, „BlackBerry 10“ ar naujesnes šių operacinių sistemų versijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)