Masinio atviro internetinio kurso, kuris skirtas 7-11 klasių moksleiviams (nors užduotis atlikti galės visi norintys), metu bus mokomasi programavimo pagrindų, vaizdo ir judėjimo ekrane matematinio modeliavimo, grafikos ir žaidimų valdymo programavimo bei programavimo klaidų taisymo.

Mokymų programą paruošusio KTU Gimnazijos informatikos mokytojo Jurgio Pralgauskio teigimu, kursas bus vykdomas naudojant „Python“ programavimo kalbą, kuri yra ne tik viena populiariausių pasaulyje, bet ir labai lengvai įsisavinama, taigi, mokymai puikiai tinkami ir tiems, kurie iki šiol nėra bandę programuoti.

Tiesa, tarp reikalavimų norintiems dalyvauti šiame kurse yra nurodytas ne tik mokymasis tam tikrose klasėse, bet ir pomėgis spręsti galvosūkius, smalsumas, orientavimasis skaičių sistemoje ir, svarbiausia, galimybė skirti 50-80 valandų mokymuisi gegužės-liepos mėnesiais.

Visos užduotys ir mokymosi medžiaga bus pateikiamos internete, mokymasis vyks savarankiškai, tačiau iš anksto nurodytomis valandomis internetu bus teikiamos „gyvos“ konsultacijos su mokytojais.

„Norint tapti rimtu programuotoju, reikia bent 3 metų praktikos – šis kursas gali būti šauni pradžia“ – sakė J. Pralgauskis.

Daugiau informacijos ir registracijos formą rasite šioje svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją