Iš Rusijos laboratorijos pabėgusio roboto atvejis taip pat liudija, kad šie žmogaus kūriniai persisotino protingosios būtybės dominavimu: nuolat stiprėdami, jie pradeda reikšti savo valią ir bando pabėgti iš žmogaus valdžios.

Remiantis reportažais, birželio 15-ąją robotas pabėgo iš Permės mieste esančios laboratorijos.Kaip tai nutiko? Robotikos kompanijos „Promobot“ inžinierius pamiršo užverti vartus, taigi robotas, pamatęs šią landą, nusprendė ja pasinaudoti ir ištrūkti į laisvę. Pro vartus išbėgęs robotas sukėlė ilgas transporto spūstis.

Rusijos laikraštis „Argumentai ir faktai“ rašo, kad robotui pasisekė nukeliauti apie 50 metrų, o vėliau jis „mirė“ - išsikrovė jo baterija.

Kaip rašoma „Promobot“ interneto puslapyje, robotas buvo sukurtas vaikščioti savarankiškai ir nekontroliuojamai, palaikyti pokalbį su žmonėmis, taip pat reklamuoti įvairius produktus renginių metu. Gali būti, kad jis persisotino bendravimu su žmonėmis ir nuolatiniu produktų siūlymu ir pabandė gyvenimą perimti į savo rankas. Kaip galima suprasti, jo baterija sunaikino jo planus.

Policija incidento metu nukreipė eismą aplink robotą, kol kompanijos darbuotojai parsivilko jį atgal į laboratoriją ir grąžino į vergiją.

Quartz.com juokauja, kad tai turėtų būti pavienis incidentas, ir tikisi, kad tai neiššauks gerai organizuotos robotų akcijos prieš žmoniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)