„Rusijos tyrimų komiteto Pagrindiniame tyrimų departamente iškelta baudžiamoji byla dėl Amerikos bendrovės „Meta“, kuriai priklauso socialiniai tinklai „Facebook“ ir „Instagram“, neteisėtų raginimų žudyti ir smurtauti prieš Rusijos Federacijos piliečius“, – rašoma pranešime pagal komiteto pareiškimą.

Rusijos tyrimų komitetas citavo „Meta“ sprendimą laikinai panaikinti savo platformose draudimą kalbėti apie smurtą prieš Rusijos kariuomenę.

„Šiuose veiksmuose yra nusikaltimų pagal Rusijos Federacijos baudžiamojo kodekso 280 ir 205.1 straipsnius požymių – vieši raginimai imtis ekstremistinės veiklos; pagalba teroristinei veiklai“, – sakoma komiteto pranešime.

„Reuters“ ketvirtadienį pranešė gavusi prieigą prie vidinių „Meta“ el. laiškų, kuriuose teigiama, kad bendrovė „Facebook“ ir „Instagram“ vartotojams kai kuriose šalyse leis raginti smurtauti prieš į Ukrainą besiveržiančias Rusijos kariuomenes.

„Atsižvelgdami į besitęsiančią invaziją į Ukrainą, padarėme laikiną išimtį nukentėjusiems nuo karo, kad jie galėtų išreikšti jausmus įsiveržiančioms ginkluotosioms pajėgoms, pavyzdžiui, „mirtis Rusijos įsibrovėliams“. Tai laikinos priemonės, skirtos išsaugoti balsą ir išraišką žmonių, patiriančių invaziją. Kaip visada, mes draudžiame raginimus smurtauti prieš rusus ne siaurame dabartinės invazijos kontekste“, – CNN teigė „Meta“.

Rusijos informacijos priežiūros tarnyba „Roskonadzor“ penktadienį pranešė apribosianti prieigą prie „Instagram“, sakydama, kad „socialinis tinklas platina informacinę medžiagą, kurioje raginama vykdyti smurtinius veiksmus prieš Rusijos Federacijos piliečius, įskaitant kariškius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)