Favoritas – chirurgams ir odontologams skirti akiniai

Pirmąją vietą pelniusio sprendimo idėją patobulinti medikų nešiojamus įprastus korekcinius akinius kilo fizikui optometrininkui Aivarui Daukontui. Kūrėjas apjungė medicinoje naudojamą optiką su korekciniais akiniais, atsižvelgiant į individualius naudotojo regėjimo parametrus, mediko darbo specifiką, ergonominius ir estetinius poreikius.

„Svarbiausia kuriant naują produktą atsiriboti nuo to, kas jau sugalvota, kokie vyrauja stereotipai ir rinktis mąstyti nestandartiškai. Produktas jau yra sukurtas, marketingas taip pat, belieka sukurti verslą“, – sakė Ūkio ministerijos įsteigtą prizą atsiėmęs startuolio įkūrėjas A. Daukontas.
Šis sprendimas sulaukė daugiausia ir „Delfi.lt“ skaitytojų palaikymo – daugiau nei trečdalis balsavusių išskyrė šį produktą savo favoritu. Akinius su vaizdą didinančia įranga naudoja Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų chirurgai, įvairių šalies klinikų odontologai ir burnos higienos specialistai.

Sukūrė išeitį vėžio gydymo procedūrų žalai mažinti

Antrąją vietą Kauno įmonių inovatyviausių produktų rinkimuose pelnė MB „Šeši partneriai“ fizikų ir inžinierių komanda, sukūrusi „BrachyDOSE“ dozimetrą vėžio gydymui. Prietaisas padeda matuoti rentgeno apšvitos kiekį vėžio gydymo procedūrų metu. Tikslios apšvitos dozės stebėjimas leidžia apsaugoti sveikuosius paciento kūno audinius ir padidina gydymo efektyvumą. Šiuo metu pradedami dozimetro klinikiniai tyrimai, pati kūrėjų komanda dalyvauja įvairiuose jauno verslo vystymo iniciatyvose.

Trečiosios vietos laurus nuskynė UAB „Lygio“ startuolis – inžinieriai sukūrė metalizuotos tekstilės apšildymo sistemą. Ją integravus į pirštines ir aktyvavus palaikoma vienoda rankų temperatūra, kas apsaugo nuo nušalimo ar žemos temperatūros sukeliamo sąstingio. Kurdami sprendimą kauniečiai orientavosi į kenčiančius nuo rankų šalimą sukeliančių sutrikimų, pavyzdžiui, Reino ligos.

Dėmesys – kuriantiems technologijas

Apdovanojimuose dalyvavęs Kauno technologijos universiteto rektorius Eugenijus Valatka pabrėžė, kad Kaunas yra ne tik krepšinio aistruolių sostinė: „Čia veikia daug kūrėjų – versle, pramonėje, moksle, tad kartu galime vystyti bendruomenę ir puoselėti partnerystę“.

Už proveržį ir augimą 2018-aisiais laikinojoje sostinėje Kauno miesto savivaldybės agentūra „Kaunas IN“ apdovanojo Kauno mokslo ir technologijų parko alumni UAB „Helis“. „Viena verslo niša, kurioje įžvelgiame pagreitį, yra e. sportas. Jos flagmanas yra šie žaidimų kūrėjai, pradėję savo istoriją Kauno mokslo ir technologijų parke ir išaugę į daugiau nei 100 darbuotojų turinčią įmonę“, – nugalėtojus pristatė „Kaunas IN“ vadovas Tadas Stankevičius.

Inovatyviausių produktų rinkimų iniciatoriai sako, kad jaunų verslų lankstumas ir reagavimas į rinkos poreikius leidžia kurti perspektyvias inovacijas ir tikėtis sėkmės konkuruojant su didžiosiomis įmonėmis.

„Kaunas pilnas technologijų, tačiau ne visuomet apie jas išgirstame. Daug novatoriškų sprendimų gimsta jaunų verslų komandose, net tik didžiosiose korporacijose. Būdami verslo ir mokslo bendruomenėje startuoliai bei mažos verslo įmonės kartu su tyrėjais kuria rinkos pripažinimo sulaukiančias technologijas, skirtas gerinti žmonių sveikatą, vystyti daiktų interneto sprendimus, valdyti namų ir miesto infrastruktūrą“, – pastebi Kauno mokslo ir technologijų parko Inovacijų ir verslumo departamento direktorius Paulius Nezabitauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)