Kalėdų dieną atakos išvedė iš rikiuotės žaidimų paslaugas – mėginantiems prisijungti vartotojams iškilo keblumų, skelbia BBC.

Penktadienį „Xbox“ puslapyje būseną nurodantis pranešimas skelbė, kad pagrindinės paslaugos veikia. Tuo tarpu „PlayStation“ skelbė, kad jų specialistai šalina „tinklo sutrikimus“.

„Lizard Squad“ pasivadinusi interneto įsilaužėlių grupė patvirtino, kad sukėlė šias problemas.

Taip pat pasivadinusi grupė į „Sony“ jau buvo nusitaikiusi ir anksčiau.

„Microsoft“ sistema turi 48 milijonus „Xbox“ vartotojų, „PlayStation“ sistema – daugiau nei dvigubai tiek - apie 110 milijonų vartotojų.

Dauguma „Xbox“ ir „PlayStation“ pultų naudotojų turi būti prisijungę prie interneto, kad galėtų žaisti.

Sutrikimai neleido vartotojams naudotis pagrindinėmis paslaugomis: naujos paskyros registracija, prisijungimu prie kitų žmonių, žaidžiančių tą patį žaidimą, prisijungimu prie pramogų kanalų per pultą.

Kompiuterinių žaidimų analitikas Guy Cockeris sakė, kad „Xbox“ ir „PlayStation“ patyrė DDOS (angl. Distributed Denial of Service), o ne sudėtingesnę ataką, kuri praeityje buvo panaudota prieš „Sony“.

Anksčiau šį mėnesį „Sony“ patyrė interneto įsilaužėlių ataką, dėl kurios iš serverių buvo pavogti didžiuliai kiekiai duomenų.

Šie sutrikimai reiškė, kad daugelis šeimų negalėjo pasidžiaugti savo kalėdinėmis dovanomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)