Po įsilaužimo į duomenų bazę, kuri turėjo šifruotus slaptažodžius, „EBay“ paragino savo vartotojus pakeisti savo prisijungimo kodus.

Bendrovė pranešė neradusi jokių įrodymų, kad kibernetiniai įsilaužėliai būtų priėję prie klientų finansinių duomenų arba jų kreditinių kortelių informacijos.

Po šio vieno iš didžiausių pastarojo meto kibernetinių išpuolių prieš JAV kompaniją, „eBay“ akcijų vertė smuko 3,2 proc.

„Kol kas negalime nurodyti tikslaus paveiktų paskyrų skaičiaus. Tačiau manome, kad jų skaičius gali būti didelis, todėl prašome visus „eBay“ vartotojus pasikeisti savo slaptažodžius“, – sakė eBay atstovė Kari Ramirez.

Išpuolis buvo įvykdytas per darbuotojų paskyras, per kurias buvo įsilaužta, ir per kurias išpuolio vykdytojai galėjo patekti į visą bendrą tinklą, sakoma bendrovės pranešime.

Įsilaužimas pirmą kartą buvo pastebėtas maždaug prieš dvi savaites.

„EBay“ pranešė neradusi neleistino prisijungimo prie asmeninės arba finansinės vartotojų informacijos jos internetinėje mokėjimo sistemoje PayPal.

„EBay Inc“ anksčiau buvo paskelbusi žinutę „PayPal“ svetainėje, prašydama vartotojus pasikeisti slaptažodžius, tačiau netrukus šį pranešimą išėmė.