Žaidimas naudojasi jūsų telefono GPS. Kaip jis žaidžiamas? Jūs vaikščiojate aplinkui ir gaudote mielus mažyčius virtualius siaubūnus, tokius kaip Pikachu ar Jigglypuff, netoli savo išmaniojo telefono. Be to, juos galima išmokyti kovoti tarpusavyje.

Siaubūnai, apie kuriuos kalbame, pirmą kartą išpopuliarėjo 1990-aisiais, kai jie buvo pristatyti žaidime „Nintendo“ žaidime „Game Boy“. Pokemonus vaizduojančios kortelės išpopuliarėjo mokyklose dar gerokai prieš „Minecraft“ ir netgi „Tamagotchis“.

Sukurta nemažai žaidimų, animacinių filmų programa ir visai su technologijomis nesusijęs kortelių mainymosi žaidimas, kuriuose pagrindiniu smuiku groja būtent pokemonai. Tačiau į išmaniuosius telefonus jie atkeliavo pirmą sykį.

Keli terminai, kurios reikia žinoti, žaidžiant „Pokemon Go“:
Pokemon – kišeninis siaubūnas;
Pokestop – vietovė, geografinis objektas;
Pokeball – kamuolio formos įrankis, skirtas pokemonų gaudymui;
Gym – vieta, kur pokemonai kaunasi vienas su kitu;
Pikachu – pats garsiausias pokemonas, Japonijos kultūros ikona;

Kaip pradėti žaisti šį žaidimą?

Tereikia jį atsisiųsti iš „App Store“ („iPhone“ telefonams) arba iš „Google Play“ parduotuvės (išmaniesiems, kuriuose įdiegta operacinė sistema „Android“). Jis nemokamas, tačiau panašiai kaip ir kituose nemokamuose žaidimuose šiame taip pat neišvengiamai atsiranda, ką galima pirkti už tikrus pinigus.

Kol kas šį žaidimą galima žaisti Australijoje, Naujojoje Zelandijoje ir Jungtinėse Valstijoje. Netrukus jis bus pristatytas Japonijos rinkai. Britams dar teks šiek tiek lukterėti.

Žaidimas per itin trumpą laiką sulaukė tokio dėmesio ir populiarumo, jog serveriai nebeatlaiko vartotojų skaičiaus ir „lūžta“. Štai kodėl gamintojas „Niantic Inc“ – pumpurinė kompanija, priklausanti bendrovei „Alphabet Inc“, kuri valdo ir „Google“ – delsia jį pristatyti visam pasauliui.

Keisčiausias dalykas, nutikęs žaidžiant „Pokemon Go“

Amerikietė, ieškodama dar vieno pokemono, šalia upės netoliese namų aptiko lavoną. Policijos pareigūnai teigia, kad vyras buvo miręs prieš parą, mirtis nesmurtinė.

Policijos pareigūnai sulaikė keturis asmenis, kurie, pasinaudodami žaidimu, viliojo žaidėjus į atokias vietas, kuriose bandė juos apiplėšti.

Panašu, kad „Pokemon Go“ populiarėjimas dar tik įgauna pagreitį.

Oficialiai programėlė Lietuvoje neprieinama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)