„Įsivaizduokite, kad šiems vaikams nereikės prisiminti slaptažodžių ar sukti galvos dėl saugumo“, – vienoje reklamoje sako balsas, kol fone rodomi atokūs kaimeliai, ledynai, upeliai, kuriuose esama vaikų. Kitoje reklamoje aiškinama, kad vaikai prie savo įrenginių galės prisijungti „su šypsena“, nors smulkiai neaiškina, kodėl vaikams nereikės suprasti net pačių paprasčiausių interneto saugumo pagrindų. Tačiau žadama ateitis, kurioje „kiekvienas ekranas bus skirtas liesti, o interneto svetainės bus skirtos pastabų rašymui, paišymui jose ir dalijimuisi“. Taip pat reklamose užsimenama ir apie tai, kad „Windows 10“ ateina visiems laikams – pavadinimas nesikeis, bet funkcijos pamažu tobulės ir operacinė sistema stiprės. Tarsi sudaromas įspūdis, kad „Windows 10“ augs kartu su dabartiniais kūdikiais, rašo „The Verge“.

Į savo reklamas „Microsoft“ nekišo jokių techninių detalių – kalbama tik apie tai, kaip naujoji sistema pagerins mūsų ir mūsų vaikų gyvenimus. Visokios naujos funkcijos – tai nuobodūs dalykai, kuriais pasirūpina „Microsoft“ inžinieriai, kuriais neapkraunami vartotojai. Taip tarsi žadama, kad ateityje reikės tik priliesti kompiuterį ir jis mums padainuos, užduoti kompiuteriui klausimą – ir į jį bus atsakyta. Tiesa, žmonėms, kurie jau kitą savaitę diegsis naująją sistemą, tikriausiai dar nereikėtų iš savo atminties išbraukti visų paskyrų slaptažodžių – ateitis juk negali įvykti staiga, vos spragtelėjus pirštais?

Trumpesniuose reklaminiuose filmukuose „Microsoft“ šiek tiek, labai bendrais bruožais, priartėja ir prie funkcinių „Windows 10“ galimybių: pasakojama apie tai, kad prie įrenginio bus galima prisijungti „tik savo šypsena“, apie asmeninį asistentą (omeny turima „Cortana“), kuris apie savo „šeimininką“ žinos viską ir bus nuolat pasirengęs padėti, apie naujosios interneto naršyklės „Edge“ galimybes.

Amerikiečiai savo televizorių ekranuose šias reklamas išvys jau pirmadienį, o kai kurių kitų šalių gyventojai jas matys nuo liepos 29 dienos, kai bus oficialiai pradėtas „Windows 10“ platinimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)