Daugelis technologijų ekspertų nusivylė naujųjų „Apple“ išmaniųjų telefonų pristatymu. „Jie paseno dar net nepasirodę prekyboje“, „Konkurentai, tokie kaip „Huawei“, „OnePlus“ ir „Samsung“, tuoj pat pralenks tokias neva naujoves“. Tokie ir panašūs atsiliepimai pasirodė po ilgai laukto „Apple“ renginio, per kurį buvo pristatyti trys nauji „iPhone“ modeliai.

„Business Insider“ technologijų naujienų apžvalgininkas Troy Wolvertonas daugiausia vilčių deda į pigiausią iš pristatytų modelių – „iPhone XR“. Šis išmanusis buvo pristatytas pačioje „Apple“ spaudos konferencijos pabaigoje, o šiaip renginyje dominavo naujieji XS – flagmanais tituluojami modeliai, tiesą sakant, iš pažiūros beveik nesiskiriantys nuo pernykščio „iPhone X“.

iPhone XR“ – visiškai naujas modelis. Jo konstrukcija ir didelis, nuo krašto iki krašto paviršių dengiantis ekranas daro telefoną panašų į „iPhone X“ ir „iPhone XS“. Džiugina tai, kad nors šio modelio ekranas ir didesnis už bet kurio kito „iPhone“ (išskyrus, žinoma, „iPhone XS Max“), pats telefonas yra mažesnis už „iPhone 8 Plus“ ir, tiesą sakant, bet kurį kitą „Plus“ dydžio modelį.
iPhone Xs ir iPhone Xs Max

Tikrai nauja tai, kad siūlomas labai įvairių spalvų pasirinkimas. Akivaizdu, kad „Apple“ siekė patenkinti ir tų „iPhone“ savininkų poreikius, kurie tikėjosi ir laukė naujos ir išskirtinės išvaizdos modelio pasirodymo.

Manantiems, kad vien dėl spalvų ir išvaizdos telefono įsigyti neverta, galima pasakyti, kad XR modelis siūlo daugelį funkcijų, veikiančių prestižiniuose XS įrenginiuose. Tikrai galima paminėti „Apple“ veido atpažinimo sistemą „Face ID“, naujausią ir sparčiausią įmonės sukurtą lustą, „A12 Bionic“ procesorių, belaidžio įkrovimo galimybė ir keletą išmaniųjų fotografavimo funkcijų, pavyzdžiui, portreto su sulietu fonu parinktį“, – rašo T. Wolvertonas.

Bene daugiausia dėmesio verta XR ypatybė vis dėlto yra jo kaina. Nors 750 JAV dolerių (647 eurus) kainuojančio telefono pigiu ir nepavadintume, tačiau juk tai net 250 JAV dolerių (216 eurų) mažiau už pradinę XS modelio kainą, nors pastarasis yra su mažesniu ekranu. Nevalia pamiršti ir to, kad pernai pristatytas „iPhone 8 Plus“ kainavo 50 JAV dolerių (43 eurais) daugiau.
iPhone XR

Visiškai visomis XS charakteristikomis XR, aišku, nepasižymi. Pavyzdžiui, jo ekranas yra mažesnės raiškos, be to, sukurtas taikant LCD, o ne OLED technologiją. Taigi, sudėjus telefonus vieną šalia kito, skirtumą pamatyti įmanoma.

XR modelis yra be teleobjektyvo, nors juo papildyti ne tik abu XS, bet ir ankstesnių metų „Plus“ modeliai. Įsigiję XR, negalėsite pasinaudoti ir „3D Touch“ – „Apple“ technologija, suteikianti galimybę peržiūrėti daugiau informacijos paspaudus programėlės piktogramą arba meniu parinktį.

„Gali būti, kad šis modelis davė startą ilgai lauktai „iPhone“ naujovių serijai“, – mano „Business Insider“ technologijų naujienų apžvalgininkas.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)