Milijono dolerių ribą spausdintuvo kūrėjai peržengė vos per parą. Ir visa tai – už neįtikėtinai patrauklų pažadą turėti pirmą pasaulyje komerciškai naudingą, vos 300 JAV dolerių kainuojantį 3D spausdintuvą.

Spausdintuvas „Micro“ sveria vos kilogramą. Jam „Kickstarter“ platformoje sekasi kur kas geriau nei „Foodini“ - ne menkesnę revoliuciją siūlančiam 3D maisto spausdintuvui, kuris taip pat susilaukė žiniasklaidos susidomėjimo, tačiau kol kas sugebėjo pritraukti tik 60 000 JAV dolerių.

Beje, tai nėra vieninteliai 3D spausdinimo projektai, kurie labai sėkmingai renka lankytojų aukas: kiek anksčiau buvo pateikta pramoninį įrenginį labiau primenančio „RoBo 3D“ projekto paraiška – užsibrėžtą 49 tūkst. JAV dolerių tikslą šio spausdintuvo kūrėjai pasiekė vasario pradžioje, o dabar jie artinasi link 650 000 JAV dolerių ribos. Surinkto spausdintuvo kaina yra 500 JAV dolerių, o mėgstantiems konstruoti siūloma galimybė jį įsigyti už 475 dolerius tuo pačiu gaunant galimybę patirti konstravimo malonumą, rašo bgr.com.

„Micro“ ir „RoBo 3D“ sėkmė, panašu, yra ženklas, kad panašių įrenginių rinka yra labai plati – tereikia, kad įrenginių kainos nukristų iki 300-400 JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)