„iPhone“ ir planšetinis kompiuteris „iPad“ yra didžiausi dabartiniai „Apple“ pajamų šaltiniai. Abu įrenginiai kartu sudaro net tris ketvirtadalius kompanijos metinių pajamų. O tai yra daug. Dar tolimais 2007-aisiais metais pristatytas „iPhone“ per penkerius metus „Apple“ atnešė net 150 milijardų JAV dolerių pajamų. Toks rezultatas pasiektas vos per penkerius metus. Visame pasaulyje jau yra parduota per 250 milijonų išmaniųjų telefonų „iPhone“. Tai tiesiog neįtikėtina.

Naujausias „iPhone“ serijos telefonas „iPhone 4S“ yra bene didžiausias tokių pasiekimų kalvis. Per kovo mėnesį ir Kalėdų laikotarpį „Apple“ pardavė atitinkamai 35,1 ir 37,1 mln. šių išmaniųjų telefonų. Anot „Business Insider“ rašytojo Henrio Blodgeto, vien „iPhone“ nešamos pajamos siekia visą „Microsoft“ gaunamų pajamų sumą. Kasmet „iPhone“ kompanijai uždirba 30 mlrd.

Tad galima teigti, jog „iPhone“ yra viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl „Apple“ tapo vertingiausia kompanija pasaulyje.

Šį mėnesį vykusioje WWDC 2012 konferencijoje pati „Apple“ pateikė įdomios ir stulbinamos statistikos. Anot „iOS“ padalinio viceprezidento Scotto Forstallo, jog išviso iki šių metų kovo 30 dienos visame pasaulyje jau yra parduota 365 milijonai prietaisų, naudojančių šią operacinę sistemą. Tik pernai pristatyta nauja „iOS“ funkcija „iMessage“ jau turi 140 mln. vartotojų, kurie išsiuntė virš 150 mlrd. žinučių. „iOS 5“ gali pasigirti kaip iki šiol populiariausia „iOS“ versija, o viena iš jos funkcijų – „Game Center“ – jau turi 130 mln. vartotojų.

Tačiau bene patys įdomiausi skaičiai yra susiję su „Apple“ elektronine mobiliųjų aplikacijų parduotuve „App Store“. Joje yra per 650 tūkst. aplikacijų, iš kurių net 225 tūkst. yra skirtos planšetiniams kompiuteriams „iPad“. Atsisiuntimų skaičius šįmet viršijo 30 mlrd. ribą, o aplikacijų kūrėjams kompanija išmokėjo jau 5 mlrd. JAV dol. Tokie skaičiai grindžiami dideliu „App Store“ vartotojų skaičiumi. Jų čia – 400 milijonų.