Prašymai buvo pateikti penktadienį, kai „Google“ paskelbė internetinę anketą, leidžiančią vartotojams Europoje paprašyti pašalinti iš paieškų rezultatų su jais susijusią informaciją.

Minėtas skaičius atitinka vertinimus, pateiktus Vokietijos savaitraščio „Der Spiegel“ ir kitų žiniasklaidos kanalų.

Anksčiau gegužę Europos Teisingumo Teismas nutarė, kad asmenys turi teisę užsitikrinti, jog informacija apie juos būtų pašalinta iš paieškų rezultatų tam tikrais atvejais: pavyzdžiui, jeigu duomenys yra pasenę arba netikslūs.

„Google“ nurodė, kad kiekvienas iš tokių prašymų bus vertinamas individualiai, tikrinant, ar jis atitinka nutartyje išvardytus kriterijus.

Jungtinėse Valstijose įsikūrusi bendrovė atsisakė pateikti prognozę, per kiek laiko būtų pašalinamos nuorodos, sakydama, kad tai priklausys nuo prašymo formuluotės aiškumo ir kitų veiksnių.

Nutartis dėl teisės būti „užmirštiems“ buvo paskelbta, Europoje didėjant susirūpinimui dėl asmenų galimybių apsaugoti savo asmeninius duomenis ir tvarkyti savo įvaizdį internete.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)