DELFI skaitytoja Aistė skundėsi, kad jau ne vieną kartą ant feisbuko sienos ji gauna draugų pranešimą, kuriame išmetama „My Video“ su jų profilio nuotrauka. Negana to, prie vaizdo siužeto automatiškai pažymimi daugelis to vartotojo draugų, tarp kurių – ir pati skaitytoja.

Atidarius siūlomą nuorodą arba norint pažiūrėti, ką draugas publikavo ant socialinio tinklo sienos, patenkama į labai keistai atrodantį puslapį.

Feisbuke plintantis virusas
„Blogiausia, kad šie apgaulingi vaizdo siužetai plinta itin sparčiai ir kad susekti, ar pats netampi viruso platintoju, yra itin sunku“, – skundėsi DELFI skaitytoja.

„Baltimax“ saugumo ekspertas Deividas Švėgžda sakė, kad „šio feisbuko kenkėjiško įrašo nuoroda kreipia į kenkėjišką svetainę, kurioje užkrečiama virusu. Virusas iš naršyklių nukopijuoja vartotojo slaptažodžius ir tą pačią žinutę platina kitiems Facebook draugams.“

Jis patvirtino, kad pastebėjus tokį įrašą savo paskyroje, rekomenduojama jį pašalinti ir pasikeisti feisbuko bei kitų portalų, kurių prisijungimas buvo išsaugotas naršyklėje, slaptažodžius.

D. Švėgžda rekomenduojama paleisti antivirusinės skenavimą nuo virusų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)