Pranešime žiniasklaidai rašoma, kad tai yra oficialūs Lietuvos telekomunikacijų rinkos duomenys, pagrįsti vienodomis sąlygomis matuojant visų šalies mobiliųjų operatorių tinklus.

„Omnitel“ išlaiko mobiliojo ryšio spartos ir aprėpties lyderystę, rodo 2016 m. belaidės interneto prieigos kokybės rezultatai, skelbiami svetainėje matavimai.rrt.lt.

Tyrimo duomenimis, „Omnitel“ 4G ryšys dengia 85 proc. Lietuvos teritorijos ir turi plačiausią bazinių stočių tinklą Lietuvoje. „Omnitel“ 4G tinklo talpą dar labiau didina ir daugelyje šalies miestų veikiantis 4G+ ryšys, 5 didmiesčiuose veikiantis 4G++ ryšys bei vasarį Vilniuje įdiegta viena sparčiausių mobiliųjų technologijų pasaulyje – 4.5G PRO.

„Sparčiausiu 4G „Omnitel“ ryšiu gali patogiai naudotis 96 proc. Lietuvos gyventojų“, – sako „Teo“ ir „Omnitel“ tinklo vadovas Mindaugas Varanauskas.

Jis atkreipė dėmesį, kad visi RRT matavimai yra atliekami vienodomis sąlygomis, toje pačioje vietoje ir tuo pačiu metu, todėl objektyviai atspindi Lietuvoje teikiamų paslaugų kokybę.

Antrą vietą 2016 m. duomenimis užėmė „Tele2“, o trečioji vieta liko „Bitei“, nors kompanija, kalbėdama apie praėjusių metų surinktus duomenis, yra skelbusi kad remiantis tarptautine mobiliojo greičio interneto matavimų lydere „Speedtest.net“ (Ookla), „Bitės“ mobilusis 4G ryšys yra greičiausias yra Lietuvoje.

„Omnitel“ interneto ryšio sparta buvo matuota 2686 vietų. Apie „Tele2“ ryšio kokybę ekspertai sprendė išmatavę interneto greitį daugiausia taškų – 2710. „Bitė“ liko trečioje vietoje pagal taškų skaičių (2466).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)