Priežastis tikriausiai nėra viena: prisidėjo ir geresni nei prognozuoti ketvirčio finansiniai rezultatai, ir dividendų padidinimas, suderintas su galinga akcijų supirkimo už 40 milijardų dolerių programa, ir sėkmingas darbas su verslo klientais. Bet turbūt viena iš svarbiausių priežasčių yra paskelbtas Steve'o Ballmerio pasitraukimas iš pareigų ir derybos su „Ford“ generaliniu direktoriumi Alanu Mulally, kuris yra vienas iš labiausia tikėtinų kandidatų ateityje vadovauti „Microsoft“.

Visai nenuostabu, kad „Microsoft“ investuotojai, kurie pastaraisiais metais raukėsi matydami, kaip šis technologijų gigantas milijardus dolerių švaisto bandymams išplėsti verslą į paieškos variklių ir planšetinių kompiuterių rinkas, dabar trinasi rankas. Mat jiems žinoma, jog A. Mulally politika „Ford“ įmonėje yra labai palanki investuotojams, rašo qz.com.

Investuotojams nė motais, kad dabartinis „Ford“ vadovas pagal išsilavinimą yra aeronautikos inžinierius ir neturi darbo technologijų rinkoje patirties. Juk jeigu bus patvirtinta jo kandidatūra, jį konsultuos įmonėje dirbanti technologijų ekspertų gausybė – taip pat ir buvęs „Nokia“ generalinis direktorius Stephenas Elopas, grįžęs į „Microsoft“ po to, kai JAV korporacija paskelbė apie sprendimą pirkti suomių bendrovės mobiliųjų telefonų verslą. Beje, pats S. Elopas taip pat yra minimas kaip vienas rimčiausių kandidatų užimti S. Ballmerio vietą.

Kokia bebūtų priežastis, nuo S. Ballmerio paskelbimo apie ketinimą trauktis iš „Microsoft“ šių metų rugsėjo 26 dieną, šios bendrovės akcijų vertė pašoko 16 procentų. O tai reiškia, kad 333 252 990 S. Ballmeriui priklausančios akcijos pabrango 1,73 mlrd. dolerių.

Per tą patį laikotarpį „Ford“ akcijų vertė išliko stabili ir tikėtina, kad per daug nesikeis, kol „Microsoft“ nepaskelbs S. Ballmerio įpėdinio – tikimasi, kad tai nutiks jau ateinantį mėnesį. Žinoma, visai gali būti, kad bus pasirinktas ne A. Mulally, tačiau „Microsoft“ investuotojai galėtų tai suvokti kaip dar vieną bandymą pakenkti sau, todėl programavimo korporacijos akcijų vertė galėtų vėl nukentėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)