Atnaujintoje programinėje įrangoje įdiegta apsaugos nuo falsifikuotų (vad.
phishing’as
) tinklalapių technologija bei automatinis kalbos klaidų taisymas ir paieškos sistemų tvarkyklė.

„Firefox“ plėtrą prižiūrinti „Mozilla Corporation“ tvirtina, kad galutinę versija parengti padėjo daugiau nei milijonas žmonių.

Pirmoji „Firefox“ versija pasirodė 2004 m. lapkritį ir nuo to laiko stabiliai siekė paveržti dominavimą iš „Microsoft“ naršyklės „Internet Explorer“.

Manoma, kad dabar „Firefox“ užimama pasaulinės interneto naršymo rinkos dalis siekia 12-15 procentų. „Mozilla“ inžinerijos viceprezidentas Mike‘as Schroepferis tvirtina, kad kai kuriose šalyse šis procentas kur kas didesnis.

M. Schroepferis sako, kad „Firefox“ 2.0 versijoje įdiegta apie 12 didelių patobulinimų bei tūkstančiai smulkesnių spragų pataisymų.

Prie didelių patobulinimų priskiriamas falsifikuotų tinklapių filtras, kuris įspėja vartotojus, kad jų lankoma svetainė mėgina apgaulės būdu išgauti prisijungimo prie banko ar kitų internetinių paslaugų duomenis.

Dar vienas patobulinimas – automatinis kalbos klaidų taisymas, kuris tikrina kiekvieną surinktą žodį bet kuriame „Firefox“ teksto įvedimo langelyje, ar tai būtų elektroninio laiško rašymas interneto svetainėje, ar blogo redagavimas.

„Firefox“ 2.0 versija taipogi turi patobulintą seanso atstatymo sistemą, leidžiančią vartotojams iš naujo atversti pažymėtus interneto puslapius, kuriuos jie netyčia uždarė ar atnaujinti interneto seansą prieš jam žlungant.

Kiti pakeitimai – tai naujienų kanalo, paieškos sistemų bei tvarkyklės papildinių patobulinimai.

M. Schroepferio tvirtinimu „Firefox“ 2.0 versijos projekto įgyvendinimas pradėtas 2006 m. birželį ir programinė įranga pasirodė vos tik buvo baigtas darbas. Jo tvirtinimu tai, kad naujoji „Firefox“ versija pasirodė beveik vienu metu su „Internet Explorer“ – grynas sutapimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją