Teoriškai naujasis standartas turėtų smarkiai palengvinti namų automatizavimą, o tokie išmanieji įrenginiai, kaip apšvietimo lemputės, termostatai ir durų atidarymo jutikliai prie interneto galės jungtis be jokių tarpinių įrenginių. BSIG taip pat skelbia, kad naujasis standartas galės plėstis kartus su rinka ir suteiks inžinieriams galimybę užtikrinti įvairiausių įrenginių tarpusavio bendravimą. Kitaip tariant, BSIG paklojo „Daiktų interneto pamatą“.

„Bluetooth 4.2“ moduliai naudos mažiau energijos ir užtikrins spartesnį duomenų perdavimą nei ankstesnės versijos.

Tiesa, kai kurios naujojo standarto vingrybės reiškia, jog atsiras nesuderinamumų su senesniais į įvairius įrenginius sumontuotais „Bluetooth“ moduliais. Daugelis „Bluetooth“ adapterių, esančių šiuolaikiniuose įrenginiuose, yra parengti darbui pagal „Bluetooth 4.0“ standartą, o atnaujinus programinę įrangą jie gali veikti ir pagal „Bluetooth 4.1“ standarto nuostatas, bet, anot BSIG atstovo, norint pajusti spartos padidėjimą, teikiamą standarto 4.2 versijos, teks atnaujinti ir techninę įrangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)