Kiekvienais metais viso pasaulio robotų kūrėjai suvažiuoja į robotų varžybas „RoboCup“. Šiais metais čempionatas sutraukė apie 2500 dalyvių. Didžiausias dėmesys renginyje skiriamas futbolo varžyboms, tačiau robotai ir juos kuriantys inžinieriai ir mokslininkai varžosi ir kitose srityse, tokiose kaip visiškai automatizuotiems namų pagalbininkams skirtoje lygoje „RoboCup@Home“.

Japonai garsėja kaip stiprūs žmogų primenančių (humanoidinių) robotų gamintojai. Tad nieko nuostabaus, kad net kelios šios šalies komandos pateko į finalą. Tačiau robotus moka kurti ne tik japonai. Tai įrodė vokiečių komanda „NimbRo“ iš Bonos universiteto su savo atviros platformos robotu „NimbRo-OP“. Ši komanda sugebėjo įveikti japonus vienoje iš svarbiausiųjų čempionato lygų – paauglių dydžio humanoidinių robotų lygoje (angl. Humanoid Teen Size). Pergalė buvo triuškinanti, finalinės varžybos pasibaigė rezultatu 4-0 vokiečių naudai.

Vis dėlto inžinieriai iš tekančios saulės šalies neliko be aukso medalių. Žmogaus dydžio humainodų lygoje komanda „JoiTech“ sunkioje kovoje sugebėjo įveikti kolegų iš Taivanio komandą „HuroEvolution AD“. Po dvi rankas ir kojas turintiems robotams pavyko išsiaiškinti kas yra geriausi futbolo žaidėjai tik po pratęsimo ir baudinių serijos. Japonijoje pagamintos mašinos su dirbtiniu intelektu nugalėjo rezultatu 4-3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)