Atnaujindama tinklą, „Omnitel“ diegia 3G technologiją visur, kur iki šiol veikė tik 2G ryšys. Užbaigus modernizacijos ir plėtros darbus, „Omnitel“ 3G tinklas padengs visą Lietuvos teritoriją ir savo aprėptimi prilygs 2G tinklui. Jau dabar „Omnitel“ 3G tinklas dengia 97,2 proc. šalies teritorijos.

Visose atnaujinamose 3G stotyse „Omnitel“ diegia HSPA+ technologiją, palaikančią net iki 42 Mbps interneto spartą.

„Omnitel“ 3G ryšiu gali naudotis iš esmės visi šalies gyventojai. Norime užtikrinti jiems geriausią interneto kokybę ir stabilumą, todėl nuosekliai investuojame į veikiančios infrastruktūros tobulinimą, kartu padvigubindami 3G stočių talpą ir mobiliojo interneto greičius“, - sakė „Omnitel“ technologijų padalinio vadovas Mindaugas Varanauskas.

„Omnitel“ 4G ryšiu šiuo metu gali naudotis daugiau kaip 40 proc. Lietuvos gyventojų. Tarp 4G miestų - visi šalies didmiesčiai, daugelis rajonų centrų, pramonės centrai, turistų ir poilsiautojų pamėgti miestai ir miesteliai, taip pat vietovės, kuriose 4G ryšys yra bene vienintelė galimybė naudotis sparčiuoju internetu.

Tinklo modernizavimo darbus kiek anksčiau yra pabaigęs kitas ryšio operatorius - „Tele2“. Nuo 2012 metų balandžio vykę darbai bendrovei kainavo 77 mln. litų. „Tele2“ atnaujino 870 bazinių tinklo stočių ir įrengė 150 naujų. Didžiausi Lietuvos miestai buvo sujungti nauju 10 Gbps magistraliniu ryšio tinklu, atnaujinta klientų duomenų bazių valdymo įranga.

Naujos „Tele2“ bazinės stotys išsiskiria technologiniu neutralumu. Priklausomai nuo klientų poreikių skirtingose vietovėse, jos gali būti naudojamos kaip 2G, 3G, 4G ir dar tik kuriamų ateities ryšio kartų stotys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)