Bendrovės pajamos iš paslaugų buvo 26 mln. eurų – lyginant su tuo pačiu 2014 m. periodu, tai yra 14 proc. daugiau.

EBIDTA paskutinį augo penktadaliu ir pasiekė 8,2 mln. eurų, o EBITDA marža pakilo iki 21,8 proc. šiemet.

Metinės „Omnitel“ bendrosios pajamos siekė 137 mln. eurų ir augo 7,2 proc. Pajamos iš paslaugų sudarė 96,9 mln. eurų (6 proc. daugiau). EBIDTA išaugo iki 31,7 eurų (13 proc.), o EBIDTA marža nuo 22 proc. iki 23,1 proc.

Bendrovės atstovai teigia, kad 4G naudojimo augimas Lietuvoje buvo spartesnis nei Skandinavijos šalyse, pagal 4G duomenų srauto dalį aplenkta Estija ir Danija. Tokios „sėkmės“ priežastimi „Teo“ vadovas Kęstutis Šliužas laiko 4G tinklo plėtrą ir 4G palaikančių įrenginių kiekio didėjimą.

„Keičiasi ir patys vartotojai, jų elgesna: jie nenori grįžti prie to, kas buvo anksčiau, kas buvo prasčiau“, – sakė K. Šliužas. Jis patvirtino, kad lyginant persiųstų duomenų rezultatus paskutiniais 2014 ir 2015 m. ketvirčiais, matyti radikalus skirtumas: 2014 m. 4G tinkle persiųstų duomenų skaičius siekė 25 proc., o praėjusiais metais - 60 proc.

Kaip sakė „Teo“ vadovas, „Teo“ ir „Omnitel“ pastangų apjungimas leis sukurti naujos kartos telekomunikacijų bendrovę, kurios vartotojai galėtų kokybiškai naudotis įvariomis medijomis ir gauti turinį visada bei visur, nepriklausomai nuo technologijos ar įrenginio.

„Lietuvoje sieksime sukurti naujos kartos ekosistemą“, – žadėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)