Šaltinio teigimu, "Nokia" pristatys savo naujus mobilius telefonus renginyje "Nokia World 2012", kuris įvyks Helsinkyje (Suomija) rugsėjo 5 – 6 dienomis, tuo tarpu gandai teigia, jog "iPhone 5" prezentacija bus surengta rugsėjo 12 d.

Antra vertus, greitesnis suomių gamintojo anonsas nereikš, jog pavyks aplenkti "Apple", kalbant apie tiekimo terminus: pirmieji "Lumia" su "Windows Phone 8" prekyboje pasirodys tik praėjus keliems mėnesiams po anonso, tuo tarpu kompanija iš Kupertino laukti stebėti „nuvažiuojančio traukinio“ neketina – naujos kartos "iPhone" prekyboje pasirodys rugsėjo 21 d., t.y. praėjus vos devynioms dienoms po oficialios prezentacijos.

Pačios "Microsoft" operacinės sistemos "Windows Phone 8" debiutas turėtų įvykti spalio mėnesį, taigi suomių kompanijai teks laukti kelis mėnesius, kol bus gautas kompanijos iš Redmondo leidimas oficialiai prekiauti naujais modeliais. Taigi panašu, jog "Microsoft", sinchronizuodama "Windows 8" ir "Windows Phone 8" anonsus, ne tik pjauna šaką, ant kurios pati sėdi, tačiau ir pakiš strateginiam partneriui iš Suomijos gana „riebią kiaulę“, kartu priversdama laukti ir kitas kompanijas, nusprendusias išleisti WP8 telefonus. Ir jei, pavyzdžiui, "Samsung" toks laukimas nesukels galvos skausmo, tai "Nokia" šis klausimas – gyvybiškai svarbus.

Priminsime, jog suomiams išmaniųjų telefonų "Lumia" pardavimai nemuša rekordų – per paskutinį ketvirtį "Nokia" jų pardavė 4 mln. vienetų, įskaitant 600 tūkst., parduotų JAV rinkoje. Su tokiais rodikliais neįmanoma kovoti ne tik su "Apple", tačiau ir tokiais "Android" įrenginių gamintojais, kaip "Samsung" bei HTC. Ar pavyks "Nokia" pakeisti situaciją į gerąją pusę su "Windows Phone 8" išmaniaisiais telefonais – parodys tik laikas (ir konkurentų veiksmai).