Tai, kad „Nokia“ perima „Alcatel-Lucent“, yra naujas impulsas telekomunikacijų įrangos sektoriuje, kuris kenčia nuo silpno augimo ir pigių Kinijos žaidėjų „ Huawei“ ir ZTE.

Remiantis susitarimu, „Alcatel-Lucent“ akcininkai gaus po 0,55 sujungtos kompanijos akcijos už 1 akciją, tuo pačiu, 33,5 proc. naujos kompanijos atsidurs “Alcatel” rankose, o 66,5 proc. priklausys “Nokia”. Sutartis bus galutinai pasirašyta kitų metų pirmąjį pusmetį ir, tikimasi, kad iki 2019 metų pabaigos tai padės sutaupyti 900 mlrd. eurų, kurie sudaro išlaidas veiklai. Sujungtos kompanijos vadovu taps dabartinis „Nokia“ direktorius Rajeev Suri.

Naujoje įmonėje dirbs 114 tūkst. darbuotojų, o bendri pardavimai sudarys apie 26 mlrd. eurų. Mobiliosios įrangos sektoriuje tai bus antras stiprus žaidėjas, kuriam priklausys 35 proc. globalios rinkos. Pirmąją vietą užima švedų „Ericsson“ su 40 proc., o trečiojoje puikuojasi „Huawei“ su 20 proc., skelbia „Bernstein Research“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)