„Nokia N1“ kompiuteriai pirmiausiai pasirodys Kinijos prekybos vietose, 2015 metų pradžioje. Vėliau jų laukiama ir kitose pasaulio šalyse.

Tiesa, „Nokia“ suskubo pripažinti, kad kompiuterio patys negamins – jie licencijavo savo vardą, kompiuterio projektą ir programinę įrangą Taivano įmonei „Foxconn“.

„Tai yra puikus produktas „Nokia“ gerbėjams ir visiems, kurie dar nerado jiems tinkamiausios „Android“ planšetės“, - sakė „Nokia Technologies“ produktų vadovas Sebastianas Nystromas, produktą pristatęs „Slush“ technologijų konferencijoje Helsinkyje.

Analitikus toks „Nokia“ sprendimas gerokai nustebino.

„Mane nustebino tai, kaip greitai „Nokia“ nusprendė tai padaryti. Na, bet kita vertus, jei jau bendrovė ketina ką nors daryti su savo prekės ženklu, tai delsti nebuvo galima. Šis prekės ženklas tris pastaruosius metus buvo laisvo kritimo būsenoje, taigi, jei jie nori išsaugoti bent kiek jo vertės, reikia tai daryti kuo anksčiau “, - sakė bendrovės „CCS Insight“ tyrimų vadovas Benas Woodas.

Tuo tarpu „Nokia“ planšetinį kompiuterį „Lumia 2520“ su „Windows RT“ operacine sistema, pardavinėja „Microsoft“.

Be to, amerikiečiai anksčiau šį mėnesį pristatė ir pirmą „Lumia“ telefoną be „Nokia“ pavadinimo. Nors panašu, kad Suomijos įmonės vardą „Microsoft“ ketina klijuoti ant pigesnių neišmaniųjų telefonų linijos – pagal padalinio įsigijimo sąlygas, amerikiečiai turi teisę tą daryti 10 metų po padalinio įsigijimo už 7,2 mlrd. JAV dolerių.

Kol kas nežinoma, kaip „Microsoft“ ketinimus paveiks pastarasis „Nokia“ žingsnis.

„Be jokios abejonės „Microsoft“ bus nemenkai suirzę, nes jiems bandant nuslopinti domėjimąsi „Nokia“ prekės ženklu išlenda kažkas, kas anksčiau laiko jį atgaivina. Kažkuria prasme tai sukels ir šiek tiek sumaišties“, - teigia B. Woodas.

„Microsoft“ naujo „Nokia“ įrenginio pristatymą komentavo lakoniškai: „Tai yra „Nokia“ pranešimas ir jis niekaip nesusijęs su „Microsoft“.

N1 – tai planšetinis kompiuteris su 7,9 colių įstrižainės ekranu, įrėmintu aliuiminyje – jo dizainas primena „iPad Mini“.

Bet, skirtingai nei „Apple“ gaminyje, jame veikia „Google's Android 5.0“ operacinė sistema ir 64 bitų, 4 branduolių „Intel Atom“ procesorius. Numatoma mažmeninė įrenginio kaina yra 250 JAV dolerių (apie 700 litų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)