#PorteOuverteNice

Grotelinę žymę PorteOuverte, lietuviškai atviros durys, naudoja socialinio tinklo „Twitter“ dalyviai: parašydami šią frazę, jie atveria savo namų duris tiems, kam reikia skubios apsigyvenimo vietos. Siūloma nesidalinti adresais viešai, naudotojai prašomi siųsti privačias žinutes.

Taip pat populiarėja ir žymė #Nice06, žyminti tragedijos vietos pašto kodą.

Remiantis „Twitter“ žinutėmis, taksi vairuotojai taip pat naudojo šiuos grotaženklius, siūlydami nemokamai pavėžėti žmones.

#RechercheNice

Tūkstančiai vartotojų naudojosi šiuo grotaženkliu, vildamiesi surasti savo draugus ir kitus artimuosius.

Socialiniuose tinkluose pradėjo plisti žmonių nuotraukos su trumpais dingusių individų aprašymais. Greitai buvo sukurta paskyra, pavadinimu @NiceFindPeople, skelbianti dingusių žmonių vardus.

#JeSuisNice

Pirmą kartą grotelinė žymė #JeSuis atsirado po išpuolio prieš „Charlie Hebdo“. Nuo to laiko šis žodžių junginys naudojamas su miestų, kuriuose vyko teroristų išpuoliai, atakomis. Juo siekiama parodyti solidarumą su teroro aukomis.

Po išpuolio Nicoje greitai atsirado #JeSuisNice. Deja, daugelis socialinių tinklų naudotojų šią grotelinę žymę pradeda vertinti ciniškai.

#PrayForNice

Ši grotelinė žymė taip pat greitai atsirado „Twitter“, daugelis ja stengiasi reikšti užuojautą aukoms ir pasibjaurėjimą atakomis.

Beje, feisbukas į šią ataką reagavo operatyviai ir greitai įjungė saugumo patvirtinimą: žmonės, esantys nelaimės regione gavo žinutę – užklausą, kurioje jiems siūloma pažymėti, ar jie saugūs. Ši feisbuko iniciatyva leidžia nelaimės vietoje gyvenančių ar keliaujančių žmonių artimiesiems sužinoti, ar jiems brangus žmogus yra gyvas ir sveikas.

Nuo praėjusių atakų Paryžiuje, kurių metu žuvo 130 žmonių ir šimtai buvo sužeisti, Prancūzija stengėsi gyventi padidinto budrumo sąlygomis. Nepaprastoji padėtis šalyje turėjo būti nutraukta liepos 26 d., tačiau po Nicos atakų ji bus pratęsta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)